ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο εποικισμός του Άρη είναι αναμφίβολα η μόνη ορατή διέξοδος της ανθρωπότητας για το μέλλον και σε αυτό το στόχο έχει επικεντρωθεί η NASA, η οποία επεξεργάζεται ένα πραγματικά πρωτοποριακό σχέδιο, προκειμένου να δημιουργηθούν στον κόκκινο πλανήτη οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την “μετακόμιση” σε αυτόν.  

Το σχέδιο αυτό που προτείνει η NASA περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός τεχνητού μαγνητικού πεδίου στον Άρη, για να μπορέσει να μειωθεί η ακτινοβολία σε αυτόν μιας και η ατμόσφαιρά του είναι κατά πολύ πιο αραιή από του δικού μας πλανήτη. Η ατμόσφαιρα στον Άρη υπολογίζεται ότι αποτελείται κατά 95% από διοξείδιο του άνθρακα και ελάχιστο οξυγόνο, ενώ η μέση θερμοκρασία στην επιφάνειά του είναι -60 βαθμούς Κελσίου.

Οι αποικίες στον Άρη θα μπορούσαν να υποστηριχθούν εν μέρει από το παγωμένο νερό που φαίνεται ότι υπάρχει στην επιφάνειά του, αλλά η ακτινοβολία βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, λόγω της αραιής ατμόσφαιρας. Οι επιστήμονες της NASA προτείνουν τη δημιουργία ειδικών διατάξεων για τη δημιουργία ενός τεχνητού μαγνητικού πεδίου σε όλο τον πλανήτη. H NASA πιστεύει ότι με την τοποθέτηση μίας ασπίδας από μαγνητικά δίπολα θα μπορούσε να δημιουργήσει το απαραίτητο μαγνητικό πεδίο στον Άρη και να βάλει έτσι τη βάσεις για την ανάπτυξη της ζωής στον πλανήτη.