Αρχική Νίκος Κυρίτσης O Νίκος Κυρίτσης υποψήφιος με τον Δήμαρχο Ηλιούπολης Γιώργο Χατζηδάκη και την παράταξη...

O Νίκος Κυρίτσης υποψήφιος με τον Δήμαρχο Ηλιούπολης Γιώργο Χατζηδάκη και την παράταξη «Ενωμένοι Για Την Ηλιούπολη»

375
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Nίκος Κυρίτσης είναι ένας έμπειρος εκπαιδευτικός και επιχειρηματίας, ο οποίος δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στην Ηλιούπολη. Είναι ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου Μ.Ε «ΚΥΡΙΤΣΗΣ», βοηθώντας επί σειρά ετών εκατοντάδες παιδιά της πόλης να βρουν τον δρόμο προς την επιτυχία. Στην τρέχουσα δημοτική θητεία ανέλαβε 2 φορές κρίσιμα πόστα για τη λειτουργία των σχολείων της πόλης, με ομολογουμένως καλή πορεία.

Στις προσεχείς αυτοδιοίκητές εκλογές είναι υποψήφιος με τον Δήμαρχο Ηλιούπολης Γιώργο Χατζηδάκη και την παράταξη «Ενωμένοι Για Την Ηλιούπολη» και με αφορμή την προεκλογική περίοδο μίλησε στο ilioupolinews.gr για την υποψηφιότητα και τις απόψεις του για την Ηλιούπολη.

«Πιστεύω Στην Προσφορά Στην Πόλη μου»

Όταν ο κ. Κυρίτσης ερωτήθηκε για το κίνητρο που τον ώθησε να θέσει τον εαυτό του στην κρίση των πολιτών, ανέφερε πως η πολιτική είναι αναγκαιότητα και βασική και θεμελιακή παράμετρος της κοινωνικότητας του ατόμου. «Η κοινωνική και επαγγελματική μου δράση στην Ηλιούπολη δείχνει τη διάθεσή μου να προσφέρω στην πόλη και τους πολίτες της και να ταχθώ με τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τις δεξιότητές μου στην προσπάθεια να γίνει η Ηλιούπολη μία πόλη δημιουργίας ερεθισμάτων και δράσεων προς όφελος των πολιτών της», τονίζει ο έμπειρος εκπαιδευτικός.

«Ο Δήμαρχος Είναι Άνθρωπος Που Βρίσκει Λύσεις Σε Προβλήματα»

Η συζήτηση έφτασε στον Δήμαρχο αναπόδραστα, με τον κ. Κυρίτση να αναφέρει: «Η απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα στο πλευρό του νυν Δημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη, απορρέει από την αναγνώριση στο πρόσωπό του ενός ανθρώπου που πιστεύει στον πολιτισμό, που επενδύει στην Παιδεία, που θέλει να βρίσκει λύσεις σε προβλήματα».

Όπως προσθέτει ο κ. Κυρίτσης, αφορμή για το μεγάλο «ναι» στην πρόταση του δημάρχου ήταν το υπερκομματικό κάλεσμα που απηύθυνε στην τοπική κοινωνία και η ανάγκη συστράτευσης για αποτελεσματική αντιμετώπιση προβλημάτων.

 

 

Το Έργο Στις Σχολικές Επιτροπές

Ο Νίκος Κυρίτσης, θήτευσε δύο φορές ως πρόεδρος και αντιπρόεδρος στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή, αντίστοιχα. Κατά τις δύο του θητείες, επέλεξε να κινηθεί «κάτω από το ραντάρ» στις θέσεις που ανέλαβε, δουλεύοντας ουσιαστικά και αθόρυβα. Στις θητείες του, έθεσε ως προτεραιότητα την καταγραφή των προβλημάτων των σχολικών μονάδων, την αξιολόγησή τους και προχώρησε στον σχεδιασμό ενός ρεαλιστικού πλάνου σταδιακής αντιμετώπισής τους.

Παράλληλα έθεσε ως στόχο τον πλήρη εξοπλισμό των σχολείων ακόμη και των νηπιαγωγείων με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό για την υποστήριξη της διδασκαλίας αλλά και της ανθρώπινης διαβίωσης των μαθητών στους σχολικούς χώρους (αγορά νέων φωτοτυπικών μηχανημάτων, αγορά διαδραστικών πινάκων, αγορά θερμοερμαρίων για ζέσταμα φαγητού στα ολοήμερα κτλ.).

Επιπλέον, συνέβαλε καθοριστικά στην ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων, με αλλαγή του φωτισμού τους με φώτα led, ενώ στα νηπιαγωγεία ξεκίνησε ένα πρόγραμμα εικαστικών παρεμβάσεων, που μετέτρεψαν τις σχολικές υποδομές σε ευχάριστους και φιλόξενους χώρους για τα παιδιά.

 

Φωτογραφικό υλικό από τις εικαστικές παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του κ. Κυρίτση σε σχολικές μονάδες της Ηλιούπολης.

«Πιστεύω Στη Νέα Γενιά»

«Ως εκπαιδευτικός είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με τα σχολεία και τους νέους. Πιστεύω πολύ στα νέα παιδιά. Θεωρώ ότι μία δημοτική αρχή πρέπει να δώσει ερεθίσματα στους μαθητές να έχουν με βάση τα σχολεία τους δράσεις κοινωνικές» αναφέρει ο κ. Κυρίτσης και συμπληρώνει: «Πιστεύω σε σχολεία ανοιχτά στην κοινωνία, σε σχολεία που θα αποτελούν σημεία αναφοράς της κοινωνικής τοπικότητας, σε σχολεία που θα εκπέμπουν παιδευτικό σήμα συνεχώς στην ευρύτερη κοινωνία».

Διεκδικώ την ψήφο των συμπολιτών μου προβάλλοντας το γεγονός ότι είμαι ένας άνθρωπος που έχω αποδείξει στην πράξη την έννοια της προσφοράς στην πόλη της Ηλιούπολης.

Με τη βαθιά πίστη μου ότι η πολιτική είναι άδολη και αδούλωτη προσφορά και όχι υστερόβουλη ενέργεια και ότι τα προβλήματα λύνονται με σύνεση και με συναίνεση, θεωρώ ότι αξίζω μία θέση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας.

Nίκος Κυρίτσης – Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Ενωμένοι Για Την Ηλιούπολη», Εκπαιδευτικός & Διευθυντής του φροντιστηρίου «ΚΥΡΙΤΣΗΣ».
 

ΠΗΓΗ:  ilioupolinews.gr 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ