Ιατροί κ’ Νοσηλευτές : Σεβασμός και Ευγνωμοσύνη!

524
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (World Health Day), η οποία επικεντρώνεται σε σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας που απασχολούν όλο τον κόσμο. 

 7η Απριλίου είναι η ημερομηνία «γέννησης» το 1948 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ενός εξειδικευμένου οργάνου του ΟΗΕ για θέματα Υγείας. 

Η υγεία είναι ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και κάθε άνθρωπος σε κάθε σημείο του πλανήτη πρέπει να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας ανεξαρτήτως της οικονομικής του κατάστασης.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (όπως και όλο το 2020) είναι αφιερωμένη στους ιατρούς και τους νοσηλευτές και τον κρίσιμο ρόλο που παίζουν στην διατήρηση της παγκόσμιας υγείας. Ο ΠΟΥ μας υπενθυμίζει ότι οι νοσηλευτές και οι άλλοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του COVID-19. Παρέχουν υψηλής ποιότητας περίθαλψη και φροντίδα, καθοδηγούν τον δημόσιο διάλογο για την αντιμετώπιση φόβων και αποριών και συλλέγουν δεδομένα για κλινικές μελέτες. Πολύ απλά, χωρίς τους νοσηλευτές, δεν θα υπήρχε απάντηση για την πανδημία του νέου κορονοϊού. Εδώ και κάποιους μήνες ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν μάχη στα νοσοκομεία όλης της χώρας, ρισκάροντας τη ζωή τους ,προκειμένου να σώσουν τις ζωές όλων όσων έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό, αλλά και για να περιορίσουν την εξάπλωση της νόσου.

“Ότι και αν συμβεί, όσες δυσκολίες και αν υπάρχουν όσοι πιστεύουν στον Όρκο που έδωσαν στον Ιπποκράτη, ποτέ μα ποτέ και για κανέναν λόγο, ακόμα και αν χρειαστεί να το υπερασπιστούν με τη ζωή τους, δεν εγκαταλείπουν τους ασθενείς τους. 

 Στους συναδέλφους μας σε όλο τον κόσμο, αλλά και όλους τους Υγειονομικούς που στέκονται αυτές τις δύσκολες μέρες όρθιοι στα Νοσοκομεία και τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας από όλους εμάς στους Γιατρούς του Κόσμου την πιο ουσιαστική, ειλικρινή και βαθιά μας συμπαράσταση. 

 Και μια βαθιά υπόκλιση…”     ήταν τα λόγια του προέδρου των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτα Κανάκη στη συγκλονιστική φωτογραφία αλλαγής βάρδιας νοσηλευτών στο νοσοκομείο του Ρίο. 

    Το ευχαριστώ είναι λίγο για αυτή την ηρωική δράση!!Σεβασμός και Ευγνωμοσύνη!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ