Αρχική Εκπαιδευτικά νέα Επανασύσταση θεσμού σχολικών συμβούλων.

Επανασύσταση θεσμού σχολικών συμβούλων.

575
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η επανασύσταση του θεσμού θα περιλαμβάνεται στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

 

Με διευρυμένες αρμοδιότητες και με επαναπροσδιορισμό του ρόλου τους επανέρχεται ο θεσμός των Σχολικών Συμβούλων στην εκπαιδευτική διαδικασία. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας, η επανασύσταση του θεσμού θα περιλαμβάνεται στο νέο νομοσχέδιο που θα τεθεί στο τέλος του μήνα σε διαβούλευση και θα αναμένεται να ψηφιστεί εντός Μαρτίου. Στο ίδιο νομοσχέδιο, που θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, θα προβλέπεται η δημιουργία νέων δομών εκπαίδευσης και νέος τρόπος επιλογής στελεχών εκπαίδευσης.

 

Η εποχή που ο Σύμβουλος (τότε ονομαζόταν επιθεωρητής) θα ανοίγει την πόρτα και θα μπαίνει στην τάξη εν ώρα μαθήματος για να ελέγξει αν όλα πάνε καλά (τι θα σημαίνει «καλά» μένει να αποσαφηνιστεί) επανέρχεται από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με όσα είπε χθες ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) στους εκπροσώπους της Ένωσης Σχολικών Συμβούλων, δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι η εξαγγελία της υπουργού για την επαναφορά του θεσμού προχωράει άμεσα.

 

Όπως εξάλλου έχει ήδη δηλώσει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως «θα γίνουν αλλαγές στις δομές υποστήριξης και οι σχολικοί σύμβουλοι θα επανέλθουν πιο κοντά στη σχολική μονάδα».

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΕΣΣ, κατά την συνάντηση η οποία διεξήχθη σε κλίμα κατανόησης, το ΔΣ της ΠΕΣΣ ανέπτυξε τις απόψεις του για την αναγκαιότητα επαναφοράς του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων και τον κομβικό τους ρόλο στην επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών.

 

Ο Πρόεδρος του ΙΕΠ διαβεβαίωσε το ΔΣ της ΠΕΣΣ για την επανασύσταση του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων με διευρυμένες αρμοδιότητες, με νόμο ο οποίος αναμένεται να κατατεθεί προς διαβούλευση περίπου στο τέλος Φεβρουαρίου.

πηγή :alfavita.gr