ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πολλοί είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν με ένα δίλημμα την απαραίτητη κατά την άποψη μας ανάγκη για τη συνδρομή στην προετοιμασία των μαθητών τόσο με το φροντιστήριο, όσο και με το ιδιαίτερο μάθημα στο σπίτι. Από τη μια σκέφτονται ότι το σχολείο αρκεί, όμως αυτή η σκέψη φεύγει γρήγορα όταν η δεύτερη τους σκέψη είναι ότι βρίσκονται στην Ελλάδα, όπου πολλά είναι στημένα “στο πόδι” και από την άλλη σκέφτονται την αρωγή στην προσπάθεια του παιδιού τους.

Σίγουρα το δίλημμα υπάρχει. όμως οι γονείς διαλέγουν ξεκάθαρα να στηρίξουν το παιδί τους με τον τρόπο που θα κάνει τη διαφορά τόσο στην προετοιμασία του και κυρίως τη διαφορά που θα του δώσει την γνώση που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τις πολλές προκλήσεις που θα βρει στο δρόμο του, τόσο κατά τη διάρκεια του μαθητικού και φοιτητικού του βίου, όσο και ως ενήλικας που θέλει να αποκατασταθεί επαγγελματικά και κοινωνικά αύριο.

Σε αυτό βοηθούν τα ιδιαίτερα μαθήματα στο σπίτι, όπου υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση στο μάθημα και περισσότερη προσοχή στο πως θα γίνει αυτό κατανοητό στο παιδί και όχι με τη μέθοδο της παπαγαλίας. Ποιοτική βοήθεια υπάρχει και στο φροντιστήριο όταν τα τμήματα του είναι ολιγομελή και όταν λέμε ολιγομελή, οι μαθητές πρέπει να μπορούν να μετρηθούν στην χειρότερη περίπτωση με όλα τα δάκτυλα του ενός χεριού και στην καλύτερη με τη χρήση μόνο κάποιων εξ’ αυτών.

Η διαφορά λοιπόν βρίσκεται στην ποιότητα, την προσοχή, την ανάγκη του μαθητή να καταλάβει το μάθημά του και όχι να το παπαγαλίσει και μετά να το ξεχάσει και στην ανάγκη του να έχει ποιοτικό επίσης χρόνο ξεκούρασης και χρόνο για παιχνίδι σαν παιδί που είναι. Και τα δύο τελευταία παίζουν σημαντικό ρόλο στο να έχει ένα παιδί ισορροπία στην μάθηση, την ξεκούραση και τη διασκέδασή του. Ποιοτικό λοιπόν ιδιαίτερο μάθημα και φροντιστήριο και ποιοτική παιδική ζωή αποτελούν τα στοιχεία που δίνουν την επιτυχία σε όλους τους τομείς για έναν άνθρωπο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ