ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αντίστροφη μέτρηση για την εκτόξευση του δορυφόρου-τηλεσκοπίου TESS από τη NASA. Στις 6:23 το απόγευμα της 16ης Απριλίου (2:32 τα ξημερώματα της Τρίτης για την Ελλάδα) θα ξεκινήσει το ταξίδι του για τον εντοπισμό της… επόμενης Γης.

Ο TESS(Transiting Exoplanet Survey Satellite) θα επιχειρήσει να βρει έναν νέο πλανήτη που μπορεί να φιλοξενεί ανθρώπινη ζωή, σε κοντινή απόσταση από το ηλιακό μας σύστημα.

Ο Δορυφόρος Ερευνών Μετακίνησης Εξωπλανήτων (TESS) θα ανακαλύψει χιλιάδες εξωπλανήτες σε τροχιά γύρω από τα φωτεινότερα αστέρια στον ουρανό. Σε μια διετή έρευνα της ηλιακής γειτονιάς, η TESS θα παρακολουθεί περισσότερα από 200.000 αστέρια για προσωρινές μειώσεις της φωτεινότητας που προκαλούνται από πλανητικές διαβάσεις. Αυτή η πρώτη διαστημική έρευνα διαστημικής διαμετακόμισης θα εντοπίσει πλανήτες που κυμαίνονται από γήινο μέγεθος μέχρι γίγαντες αερίου, γύρω από ένα ευρύ φάσμα αστρικών τύπων και τροχιακών αποστάσεων. Καμία έρευνα στο έδαφος δεν μπορεί να επιτύχει αυτό το κατόρθωμα.

Σύμφωνα με τη NASA, ο TESS θα κάνει σημαντικά βήματα όσον αφορά τον εντοπισμό πλανητών στους οποίους μπορεί να μετοικίσει ο άνθρωπος και ακόμη, ίσως να έρθει σε επαφή με νέους, άγνωστους έως σήμερα πολιτισμούς.

Την Κυριακή 15 Απριλίου η  NASA θα δώσει μία συνέντευξη Τύπου ενόψει της εκτόξευσης. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί σε live streaming

ΠΗΓΕΣ

https://tess.gsfc.nasa.gov

www.cnn.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ