Αρχική Εκπαιδευτικά νέα Σχολεία: Πότε ανοίγουν και ποιες αργίες ακολουθούν

Σχολεία: Πότε ανοίγουν και ποιες αργίες ακολουθούν

573
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οι γιορτές φτάνουν σιγά σιγά στο τέλος τους και οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία.

Οι διακοπές των δύο εβδομάδων ξεκίνησαν από τις 24 Δεκεμβρίου, ισχύουν και για τα παιδιά που πηγαίνουν σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Η επιστροφή στα θρανία θα γίνει μετά τον εορτασμό των Θεοφανείων, με τα μαθήματα να ξεκινούν εκ νέου την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020.

 

Οι σχολικές αργίες για τη νέα χρονιά 2020:

  • 30 Ιανουαρίου 2020 (Γιορτή των Γραμμάτων – Τριών Ιεραρχών),
  • 2 Μαρτίου 2020 (Καθαρά Δευτέρα),
  • 25η Μαρτίου 2020 (Εθνική Επέτειος),
  • 13– 24 Απριλίου 2020 (Διακοπές Πάσχα),
  • 1η Μαΐου 2020,
  • 8 Ιουνίου 2020 (Αγίου Πνεύματος)
  • οι, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, ημέρες αργίας για την έδρα κάθε σχολείου λόγω τοπικής θρησκευτικής ή εθνικής εορτής.

 

Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιθυμεί να καταργήσει την σχολική αργία των Τριών Ιεραρχών στις 30 Ιανουαρίου καθώς σκοπεύει να επαναφέρει τον εκκλησιασμό και την πραγματοποίηση εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων σχετικών με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ,  η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, θα προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις με εγκύκλιο που αναμένεται να εκδώσει αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Πέρυσι (σχ. χρονιά 2018-2019) η Γιορτή των Τριών Ιεραρχών ήταν ημέρα σχολικής αργίας για όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι μαθητές την γιόρτασαν εντός σχολείου την 29η Ιανουαρίου όπου και πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις στη  μνήμη των Τριών Ιεραρχών.

Σημειώνεται ότι το διδακτικό έτος για τους μαθητές χωρίζεται σε τρία τρίμηνα.

Το πρώτο τρίμηνο άρχισε στις 11 Σεπτεμβρίου και έληξε στις 10 Δεκεμβρίου, το δεύτερο τρίμηνο ξεκίνησε στις 11 Δεκεμβρίου και λήγει στις 10 Μαρτίου και το τρίτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Μαρτίου και λήγει στις 15 Ιουνίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ