ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η «΄Ωρα της Παιδείας» ακόμα μια Πέμπτη μας κρατάει συντροφιά, με ένα ευαίσθητο θέμα που μας αγγίζει όλους, ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου,επαγγέλματος και τόπου διαμονής.

Η Παιδεία μας στον Εθελοντισμό και την Οικολογία είναι ένα θέμα υψίστης σημασίας. Τα δάση μας, τα δέντρα, οι θάλασσες μας είναι πηγή ζωής. Η φύση παράγει οξυγόνο, μας προστατεύει από τους ατμοσφαιρικούς ρύπους,  μας αναζωογονεί ακόμα και με έναν περίπατο στην ύπαιθρο.

Η πόλη μας, η Ηλιοὐπολη είναι γεμάτη από πάρκα, δάση, πλατείες ακόμα και δέντρα μπροστά στα σπίτια μας. Ένα μεγάλο κομμάτι του βουνού του Υμηττού τής ανήκει , από όπου και παρέχεται το περισσότερο οξυγόνο στους κατοίκους της περιοχής.

Αρκετές φορές αυτή η πλευρά του βουνού έχει τυλιγχθεί στις φλόγες και έχει αναδασωθεί από εθελοντές πολίτες και μονάδες.

Οι εθελοντικές ομάδες και φορείς που ήδη δρουν στην πόλη μας, καθώς και ένας ικανός αριθμός συμπολιτών μας, που επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί σε εθελοντική βάση σε μια σειρά από δράσεις, με στόχο την κοινωνική συμμετοχή, προσφορά και αλληλεγγύη, αποτελούν δυναμική απάντηση στις τάσεις κοινωνικής παθολογίας, και μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα στην σύσφιξη των κοινωνικών σχέσεων και την ανάπτυξη πνεύματος κοινωνικής αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας.

Σε αυτήν την εκπομπή πρωταγωνιστεί η Οικολογία. Συζητάμε θέματα προστασίας και πρόληψης, μοιραζόμαστε ιδέες και εμπειρίες.

Καταλαβαίνουμε τον κίνδυνο της άγνοιας μας σε περιπτώσεις πυρκαγιάς δασών, μόλυνσης θαλασσών ακόμα και στον τρόπο ρίψης απορριμάτων; Έχουμε την παιδεία να συνειδητοποιούμε τη σπουδαιότητα στην προσοχή της φύσης; Οι ιδέες και οι λύσεις που προτείνουν πολίτες ακόμα και μαθητές, ακούγουνται από τους φορείς που μπορούν να βοηθήσουν;

Ο πλανήτης είναι το σπίτι μας. Πρέπει να ευαισθητοποιούμε και να συνεισφέρουμε όλοι στην προφύλαξη του, γιατί μαζί με αυτόν προφυλάττουμε την ίδια μας την ζωή και την ποιότητα της, παγκοσμίως.

Στην παρέα μας ο ηθοποιός Μανώλης Κονταξάκης, μέλος της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ( Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου 185, Ηλιούπολη 163 42 – 21 09930273 ).

 

Ακούστε την ενδιαφέρουσα εκπομπή που αφορά όλους μας

http://www.ilioupolisonline.gr/component/muscol/Q/38-i-ora-tis-paideias/69-i-ora-tis-paideias-2017-2018/359-i-paideia-mas-ston-ethelontismo-kai-tin-oikologia.html?Itemid=901

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ