Αρχική ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ Πανελλαδικές Εξετάσεις: η ώρα έφθασε για μαθητές και γονείς

Πανελλαδικές Εξετάσεις: η ώρα έφθασε για μαθητές και γονείς

1310
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πέμπτη 10 Μαΐου και ολοένα οδεύουμε προς το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με το μέχρι σήμερα σύστημα, το τέλος του σχολικού έτους σημαίνει προαγωγικές εξετάσεις για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μπαίνοντας λοιπόν ο Μάιος, η διάθεση των μαθητών αλλά και των γονιών τους αλλάζει συνήθως αρνητικά, εντελώς αντίθετα δηλαδή με την διάθεση που εμπνέει αυτός ο μήνας.

Μια ραδιοφωνική “Ώρα της Παιδείας” για την κατάλληλη προετοιμασία των Πανελληνίων  εξετάσεων, την δύναμη και την στήριξη από το οικογενειακό περιβάλλον αλλά και την αντιμετώπιση του stress για όσους επηρεάζουν αυτές οι εξετάσεις.

 

 

Άγχος, πίεση, κυκλοθυμικές τάσεις και… εφηβεία. Ένας πολύπλοκος συνδυασμός που πρέπει γονείς και καθηγητές ,σαν πιο ώριμοι να έχουν την κατάλληλη παιδεία για να τον διαχειριστούν.

Πώς οι γονείς αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους; Επηρεάζει η ηλικία της μητέρας και του πατέρα στον τρόπο δράσης τους σε περίοδο εξετάσεων; Αλλάζοντας οι γενιές, αλλάζουν και οι τρόποι σκέψης; Η κοινωνία πώς βοηθά;

Έχουν μάθει οι μαθητές να κοπιάζουν για να αποκτήσουν το οτιδήποτε; Παρατηρείται συχνά το φαινόμενο του “έτοιμου” σε αυτήν την γενιά, όπως για παράδειγμα λύνοντας ασκήσεις μαθηματικών αντί να υπολογίσουν τις πράξεις χρησιμοποιούν την αριθμομηχανή είτε στον υπολογιστή είτε στο κινητό τους.

Αυτά και άλλα ερωτήματα απαντώνται στην διαδικτυακή μας εκπομπή από τον κλασσικό φιλόλογο Νίκο Κυρίτση.

Ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να απολαύσετε μια ακόμη “Ώρα της Παιδείας” .

http://ilioupolisonline.gr/component/muscol/Q/38-i-ora-tis-paideias/69-i-ora-tis-paideias-2017-2018/399-panelladikes-eksetaseis-i-ora-efthase-gia-mathites-kai-goneis.html?Itemid=901

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ