Αρχική Τα νέα μας Παιδεία … “επί κεφαλής”

Παιδεία … “επί κεφαλής”

1256
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ανάλαφρη η “Ώρα της Παιδείας” το χτεσινό βράδυ! Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 και καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά της άνοιξης δεν θα μπορούσε να μας συνεπάρει και εμάς ο καλός καιρός και η διάθεση για ανανέωση και αλλαγή! Για το λόγο αυτό, το θέμα της ραδιοφωνικής εκπομπής του φροντιστηρίου “Κυρίτσης” αυτή την φορά, είναι η μόδα στο hair styling και η υγεία!

Το στυλ των μαλλιών δείχνει πολλά για την προσωπικότητα του ατόμου, γι’ αυτό και δίνουμε πια την ίδια ή και περισσότερη προσοχή όσο και στο ντύσιμο μας. Μοντέρνα, καθημερινά, συντηρητικά, προκλητικά όπως κι αν επιλέγει κανείς να έχει τα μαλλιά του σίγουρα έχει και αυτό τη δική του μόδα ανά τα έτη. Τόσο οι γυναίκες που ως γνωστόν, κάνουν συχνές αλλαγές στο μήκος, στο χρώμα, στο χτένισμα, αλλά όσο και οι άντρες που τα τελευταία χρόνια προσέχουν παραπάνω την εμφάνιση τους.

Βλέπουμε ότι από τα αρχαία κιόλας χρόνια, πρόσεχαν οι πρόγονοι μας τον εαυτό τους . Αυτό είναι κάτι που το παρατηρούμε ακόμα και από τα αγάλματα και τις προτομές. Γνωρίζετε ότι πύρωναν σίδερα για να πετύχουν τα μπουκλάκια που είχαν κι ότι ακόμα έκαναν χτενίσματα με αληθινά άνθη και έκοβαν τα μαλλιά τους με σπαθιά;

Όσο περνά ο καιρός, η κόμμωση αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της εμφάνισης μας, γι΄ αυτό και πλέον ανοίγουν συχνά κομμωτήρια σε συνοικίες και μεγάλες πόλεις. Ενώ παλαιότερα μέσα σε μια οικογένεια αρκούνταν στο να κόβουν τα μαλλιά τους μεταξύ τους,  στις σύγχρονες μέρες ακόμα και οι γηραιότεροι προτιμούν μια επίσκεψη στον κουρέα ή την κομμώτρια.

Τι γίνεται όμως με την μόδα που συνεχώς μεταβάλλεται; Οι αλλαγές που κάνουμε στο τριχωτό της κεφαλής είναι καθαρά επιλογή μας ή επηρεαζόμαστε από τα είδωλα που παρακολουθούμε στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο, τις μουσικές σκηνές; Η μόδα δεν παύει να εκπλήσσει καθώς τώρα πια το να δούμε έναν νέο με πολύχρωμο κεφάλι δεν θα μας παραξενέψει τόσο όσο τα προηγούμενα χρόνια.

Οι γυναίκες τελικά “ξεσπούν” με αυτόν τον τρόπο ανανέωσης; Είναι θέμα υγιεινής να προσέχουμε να “καθαρίζουμε” το μήκος; Πώς οι άντρες αφήνοντας μούσι ή μουστάκι, φροντίζουν για την υγεία του προσώπου τους; Δίνουμε την σωστή σημασία στα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για το κεφάλι; Βαφές και προϊόντα styling πόσο κακό μπορούν να κάνουν; Και τελικά μας  ταιριάζει ότι επιλέγουμε ή απλά “ξεσηκώνουμε” τάσεις;

Καλεσμένη στην παρέα της εκπομπής μας, η κομμώτρια κ. Κατερίνα Νίτσα. Συζητώντας με τον Νίκο Κυρίτση και τον Γιάννη Γιαννόπουλο, η κ. Νίτσα αναλύει ότι δεν είναι ένα εύκολο επάγγελμα καθώς απαιτεί προσοχή και συγκέντρωση στα χέρια. Μας προτείνει  style και μας ενημερώνει γι΄αυτά που προστάζει η μόδα αυτήν την περίοδο.

Ακούστε το ανοιξιάτικο θέμα μας στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.ilioupolisonline.gr/component/muscol/Q/38-i-ora-tis-paideias/69-i-ora-tis-paideias-2017-2018/390-i-paideia-mas-oi-epiloges-i-moda-sto-hair-styling-kai-i-ygeia.html?Itemid=901

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ