Αρχική Τα νέα μας Ο Ενεργός Πολίτης και η “Ώρα της Παιδείας”

Ο Ενεργός Πολίτης και η “Ώρα της Παιδείας”

1214
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τελευταία Πέμπτη του Μαΐου και στην συντροφιά της “Ώρας της Παιδείας” ο Νίκος Κυρίτσης και ο Γιάννης Γιαννόπουλος φιλοξενούν τον Άγγελο Κάνδηλα, τον “ενεργό πολίτη” της Ηλιούπολης.

 

“Ενεργός Πολίτης” λοιπόν το θέμα μας, ένας ρόλος που πρέπει κάθε πόλη να έχει έναν τέτοιον αντιπρόσωπο.  Η έννοια αυτή αναφέρεται συνήθως στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του στο δημόσιο χώρο και στην ενεργό συμμετοχή του στις πολιτικές και κοινωνικές δομές διαμόρφωσης απόψεων ή λήψης αποφάσεων, όπως είναι οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα πολιτικά κόμματα, οι συνδικαλιστικοί φορείς, οι σύλλογοι/οι ενώσεις/τα σωματεία, αλλά και οι άτυπες συλλογικότητες (κοινωνικού/πολιτικού/ πολιτιστικού χαρακτήρα), οι επιστημονικές ενώσεις, κ.ά.

Ο Άγγελος Κάνδηλας μας περιγράφει πώς έφτασε στο σημείο να έχει αυτόν τον ρόλο στην πόλη μας, τι είναι αυτό που ωθεί κάποιον να θέλει να προστατέψει την πόλη, τον συμπολίτη του. Είναι ο άνθρωπος που μας ενημερώνει καθημερινά για την πόλη μας για, την καθαριότητα, τον φωτισμό της, τις εργασίες, την ασφάλεια της και άλλα τόσα θέματα που απασχολούν τους Ηλιουπολίτες.

Γιατί είναι απαραίτητο να υπάρχει σε κάθε δήμο ο αντίστοιχος πολίτης; Είναι εκείνος στον οποίο απευθύνεται κάθε ένας δημότης που αντιμετωπίζει το οποιοδήποτε πρόβλημα που αφορά στην πόλη. Είναι εκείνος που έχει την δυνατότητα να μεταφέρει αυτά τα θέματα στους αρμόδιους για τις λύσεις τους και τις ενέργειες τους. Είναι αυτός που κάνει τη φωνή του πολίτη να ακουστεί πιο δυνατά. Είναι αυτός που ενώ είναι ερασιτέχνης φέρεται ,και πρέπει να φέρεται, ως επαγγελματίας.

Από ποιά ηλικία τα παιδιά αντιλαμβάνονται και νοιάζονται για την πόλη που κατοικούν; Πρέπει να ευαισθητοποιούνται από μικρή ηλικία στο να σέβονται τον περιβάλλον αλλά και τους υπόλοιπους κατοίκους της περιοχής; Αυτά αλλά και άλλα ερωτήματα συζητούμε στην “Ώρα της Παιδείας” , στην τελευταία ραδιοφωνική εκπομπή της άνοιξης.

Αν χάσατε την εκπομπή ή επιθυμείτε να την ακούσετε ξανά ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://ilioupolisonline.gr/component/muscol/Q/38-i-ora-tis-paideias/69-i-ora-tis-paideias-2017-2018/409-energos-politis.html?Itemid=901

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ