Αρχική Uncategorized Οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου Ηλιούπολης καταγγέλλουν το bullying με τον δικό...

Οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου Ηλιούπολης καταγγέλλουν το bullying με τον δικό τους τρόπο…

682
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Indian sand artist Sudarshan Patnaik is creating a sand sculpture about the Blue Whale game for public awareness at the Bay of Bengal Seas eastern coast beach at Puri, 65 km away from the eastern Indian state Odishas capital city Bhubaneswar. (Photo by STR/NurPhoto via Getty Images)

Η Μπλε Φάλαινα Παιχνίδι, επίσης γνωστή ως “Μπλε Φάλαινα “Πρόκληση”, είναι το φαινόμενο των κοινωνικών δικτύων που άρχισε να κυκλοφορεί σε αρκετές χώρες από το 2016. Το παιχνίδι αποτελείται από μια σειρά από καθήκοντα που ανατίθενται από τους διαχειριστές στους παίκτες, διάρκειας 50 ημερών, με την τελική πρόκληση που απαιτεί από τους παίκτες να διαπράξουν αυτοκτονία.

Η “Γαλάζια Φάλαινα” ήρθε στο προσκήνιο τον Μάιο του 2016 μέσα από ένα άρθρο στη ρωσική εφημερίδα Novaya Gazeta, που συνδέει πολλές και άσχετες αυτοκτονίες παιδιών που ήταν μέλη της ομάδας “F57” στο κοινωνικό δίκτυο του VKontakte. Ένα κύμα ηθικού πανικού σάρωσε τη Ρωσία. Ωστόσο, το άρθρο αργότερα κατακρίθηκε για την προσπάθεια να κάνει μια σύνδεση  εκεί που δεν υπήρχε και καμία από τις αυτοκτονίες δεν βρέθηκε να είναι αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων της ομάδας.

Ενώ οι ειδικοί προτείνουν ότι η “Γαλάζια Φάλαινα” ήταν αρχικά μία απάτη, πολλοί πιστεύουν ότι είναι πιθανό ότι το φαινόμενο έχει οδηγήσει σε περιπτώσεις αυτο-τραυματισμού από μίμηση και παρόμοιες ομάδες, αφήνοντας τα παιδιά ευάλωτα σε κίνδυνο cyberbullying και online διαπόμπευση. Η Μπλε Φάλαινα εξαρτάται από τη σχέση μεταξύ των συμμετεχόντων με τους διαχειριστές.

Οι διαχειριστές συνταγογραφούν μια σειρά από καθήκοντα που οι παίκτες πρέπει να ολοκληρώσουν, συνήθως ένα ανά ημέρα, μερικά από τα οποία περιλαμβάνουν αυτο-ακρωτηριασμό. Από τα τέλη του 2017, η συμμετοχή στη Μπλε Φάλαινα φαίνεται να έχει μειωθεί; ωστόσο, οργανώσεις που επιδιώκουν να εξασφαλίσουν την ασφάλεια του διαδικτύου  σε όλο τον κόσμο αντέδρασαν δίνοντας γενικές συμβουλές για γονείς και εκπαιδευτικούς για την πρόληψη των αυτοκτονιών, την ευαισθητοποίηση γύρω από την ψυχική υγεία, και την διαφύλαξη της ασφάλειας του διαδικτύου προτού εμφανιστεί το επόμενο κρούσμα cyberbullying.

Οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου Ηλιούπολης έφτιαξαν ένα εξαιρετικό βίντεο με θέμα το bullying, το “παιχνίδι” της μπλε φάλαινας, τα βιώματα και τα συναισθήματα ενός παιδιού που μπλέκει σε αυτά τα δίχτυα.

Ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα από τους μαθητές και ένα τεράστιο μήνυμα για ολόκληρη την κοινωνία. Πρέπει γονείς, καθηγητές και φίλοι να βρίσκονται κοντά στα παιδιά ώστε να προλαμβάνουν τέτοιες καταστάσεις. Η πρόληψη και η σωστή ενημέρωση είναι το Α και το Ω σε μαθητές είτε είναι θήτες είτε θύματα.

Απολαύστε και το βίντεο και προβληματιστείτε καταλλήλως.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ