Αρχική Uncategorized Μονοήμερη εκδρομή στο Ναύπλιο και την Επίδαυρο

Μονοήμερη εκδρομή στο Ναύπλιο και την Επίδαυρο

1176
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Τα Φροντιστήρια “Κυρίτσης” με ενεργό δράση σε πολιτιστικά αλλά και ψυχαγωγικά δρώμενα διοργάνωσαν ακόμα μία εκδρομή για καθηγητές, μαθητές, γονείς και φίλους του ομίλου.

 

Το Σάββατο 7 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε μονοήμερη εκδρομή για την εκπαιδευτική παρέα του φροντιστηρίου, αυτήν την φορά με προορισμό το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Το πρωινό του Σαββάτου με αφετηρία τον κεντρικό μας χώρο στην Ηλιούπολη (Κυπρίων Ηρώων 42Β), ξεκίνησαν τα δύο πούλμαν γεμάτα κέφι και γέλιο με κατεύθυνση την Πελοπόννησο. Η πρώτη μας στάση ήταν στο όμορφο Ναύπλιο του νομού Αργολίδος.

Το ελεύθερο πρόγραμμα επέτρεψε στους φίλους μας να εξερευνήσουν τα γραφικά σοκάκια κάτω από το ξακουστό Παλαμήδι, να φάνε στα παραδοσιακά ταβερνάκια, άλλοι απήλαυσαν δροσερό παγωτό και καφέ με θέα το επιβλητικό Μπούρτζι, κάποιοι αγοράσαν μικροδωράκια από το Μουσείου Κομπολογιού και τα τουριστικά καταστήματα της περιοχής και μερικοί ακόμα έκαναν βουτιές στις Ναυπλιώτικες παραλίες.

Το απογευματάκι μπήκαμε πάλι στα λεωφορεία ώστε να μεταφερθούμε στον επιβλητικό χώρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του ιερού που ήταν αφιερωμένο στο θεραπευτή θεό της αρχαιότητας, τον Ασκληπιό, στο Ασκληπιείο Επιδαύρου. Είναι χτισμένο στη δυτική πλαγιά του Κυνόρτιου όρους. Βρίσκεται κοντά στο σημερινό Λυγουριό της Αργολίδας και ανήκει στο Δήμο Επιδαύρου.Θεωρείται το τελειότερο αρχαίο ελληνικό θέατρο από άποψη ακουστικής και αισθητικής.

Δέος είναι σίγουρα η πρώτη λέξη που σκέφτεται κανείς μπαίνοντας στον καλά διατηρημένο χώρο. Περίπου 13.000 θεατές, Έλληνες και τουρίστες, βρέθηκαν την ίδια ημέρα με εμάς για να παρακολουθήσουμε όλοι μαζί την τραγωδία του Αισχύλου, “Αγαμέμνων”.

Μέσα στο μαγευτικό χώρο του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου, ανάμεσα στους ήχους των τζιτζικιών και την υποβλητικότητα της ξάστερης νυχτιάς κοινωνήσαμε τον ιερό αρχαιοελληνικό λόγο με την πρωτοκαθεδρία της Θείας Δίκης και το ξεγέλασμα της φαινομενικής πρόωρης ανθρώπινης ευτυχίας

                                                             Νικόλαος Κυρίτσης

                                                             Κλασσικός Φιλόλογος

 

Μία εξαιρετική ομάδα ηθοποιών που αποτελείται από τους Μαρία Πρωτόπαππα (Κλυταιμνήστρα), Γιάννη Στάνκογλου (Αγαμέμνων/Αίγισθος), Αργύρη Πανταζάρα (Κήρυκας), Ιώβη Φραγκάτου (Κασσάνδρα), Θοδωρή Κατσαφάδο(Φρουρός) και 12μελή χορό, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκράουνις και μετάφραση Γιώργου Μπλάνα.

Παρότι το θέατρο ήταν γεμάτο από κόσμο, όσο διήρκησε η παράσταση ακούγονταν μόνο οι ηθοποιοί σε απίστευτη ακουστική μέχρι και τις τελευταίες κερκίδες. Το κοινό μεταφέρθηκε σίγουρα σε μίαν άλλη εποχή που μας συγκίνησε φανερά μιας και το χειροκρότημα ήταν τόσο δυνατό και αληθινό που κράτησε μερικά λεπτά.

 

Γεμάτοι από μια πλούσια μέρα πήραμε το δρόμο της επιστροφής με θετικές εντυπώσεις από μικρούς και μεγάλους. Ένα πράγμα είναι σίγουρο ότι η επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και η παρακολούθηση παράστασης αρχαίου δράματος θα γίνει θεσμός για το φροντιστήριο.

Καλό καλοκαίρι σε όλους!

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ