Αρχική ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΜΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ στην “Ὠρα της Παιδείας”

ΜΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ στην “Ὠρα της Παιδείας”

686
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Όπως κάθε εβδομάδα έτσι και αυτήν, την τελευταία του Απρίλη, η ραδιοφωνική μας παρέα συζητά θέματα Παιδείας για μία ολόκληρη ώρα!

Η “Ώρα της Παιδείας” εκπέμπει ζωντανά κάθε Πέμπτη 20:00- 21:00 από τον διαδικτυακό σταθμό της Ηλιούπολης, www.ilioupolisonline.gr.

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 λοιπόν , πιστοί στο ραντεβού μας συζητάμε θέματα  γύρω από την παιδεία στην Δημοσιογραφία, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τα “Fake news“.

Καλεσμένος σε αυτήν την εκπομπή ως ειδικός του θέματος ο δημοσιογράφος κύριος Στράτος Ιωακείμ, συζητά με τον κλασσικό φιλόλογο Νίκο Κυρίτση και τον επίσης δημοσιογράφο Γιάννη Γιαννόπουλο.

Ηλεκτρονικός, έντυπος τύπος, ραδιόφωνο, τηλεόραση, social media.. Τόσοι τρόποι μαζικής ενημέρωσης, κι όμως πόσο καλά γνωρίζουμε την χρήση τους; Έχουμε την παιδεία να αντιμετωπίσουμε αυτήν την συσσώρευση πληροφόρησης; Όσον αφορά τα κοινωνικά δίκτυα, κάτα πόσο κάνουμε σωστή διαχείρηση;

Η Ελλάδα ακολουθεί το δυτικό μοντέλο, όπως δηλαδή λειτουργεί η Αμερική και η Ευρώπη. Σύμφωνα όμως με έρευνες, οι έλληνες αναγνώστες διαβάζουν περισσότερο ειδήσεις μέσω των social media και λιγότερο από την πηγή και αυτό είναι κάτι το ανησυχητικό, υποστηρίζει ο Στράτος Ιωακείμ. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο το “φιλτράρισμα” των ειδήσεων για να φτάσουμε στην σωστή εικόνα των πληροφοριών.

Αυτοί και άλλοι πολλοί προβληματισμοί συζητήθηκαν για ακόμα ένα βράδυ Πέμπτης από την παρέα της “Ώρα της Παιδείας”.

Αν χάσατε αυτήν την εκπομπή ή θέλετε να την ξανακούσετε ακολουθείστε τον σύνδεσμο:

http://ilioupolisonline.gr/component/muscol/Q/38-i-ora-tis-paideias/69-i-ora-tis-paideias-2017-2018/392-ta-mme-i-eidiseografia-kai-ta-fake-news-me-kalesmeno-ton-dimosiografo-strato-ioakeim.html?Itemid=901

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ