Αρχική Εκπαιδευτικά νέα Κλείνουν για 14 ημέρες όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες

Κλείνουν για 14 ημέρες όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες

494
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το κλείσιμο όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στη χώρα, από αύριο και για τις επόμενες 14 ημέρες, για προληπτικούς ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.Το μέτρο κρίνεται απαραίτητο για την μείωση της διασποράς του κορονοϊού. Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού:

«Κατόπιν εισήγησης της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Λοιμωξιολόγων, η Kυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας, όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες.

Αυτό αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, ΙΕΚ, Πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια.

Το έκτακτο αυτό μέτρο γίνεται για προληπτικούς λόγους με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται άμεσα ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανηλίκων μαθητών και μαθητριών.

Προβλέπεται, επίσης, ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται.

Για μια ακόμη φορά θα ήθελα να τονίσω ότι πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική ευθύνη και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, καθώς το μέτρο αφορά στην μείωση της διασποράς της νόσου.»

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, θα εκδοθεί υπουργική απόφαση, για να επισημοποιηθεί το κλείσιμο σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια αλλά και ΙΕΚ, ΑΕΙ, ΤΕΙ ιδιωτικά και δημόσια, ενώ θα υπάρξουν περαιτέρω διευκρινίσεις με εγκυκλίους που θα εκδοθούν για τα φροντιστήρια,τα οποία θα ακολουθήσουν την γενικότερη απόφαση. Το φροντιστήριο Κυρίτσης, με υπευθυνότητα απέναντι σε γονείς και μαθητές, θα ενημερώσει σχετικά με ανακοίνωση που θα εκδοθεί αύριο Τετάρτη 11 Μαρτίου.

«Το έκτακτο αυτό μέτρο λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους, με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στην κοινότητα. Προβλέπεται ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανήλικων μαθητών, καθώς και για τις επιχειρήσεις που πλήττονται λόγω του κοροναϊού. Σας καλώ να επιδείξουμε όλοι ατομική υπευθυνότητα και ειδικά οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, αφού το μέτρο αυτό στοχεύει αποκλειστικά στον περιορισμό της διασποράς της νόσου. Είναι η στιγμή που πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική υπευθυνότητα» τόνισε, μιλώντας στο Mega η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.