Αρχική Uncategorized Θεατρικό εργαστήρι “Τέχνης Θεάτρου” Ηλιούπολης

Θεατρικό εργαστήρι “Τέχνης Θεάτρου” Ηλιούπολης

1465
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η αγάπη μας για το θέατρο αποδεικνύεται ακόμα μια φορά στηρίζοντας ένα από τα πιο γνωστά θεατρικά εργαστήρια της πόλης μας, που λειτουργεί ως ένας από τους πιο ενεργούς Πολιτιστικούς Συλλόγους της Ηλιούπολης.

Το “Τέχνης Θεάτρου” ανοίγει την αυλαία του για ακόμη μια χρονιά με θεατρικές ομάδες όλων των ηλικιών όπως παιδιών Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, εφήβων Γυμνασίου και Λυκείου, φοιτητών αλλά και ενηλίκων.

Η φετινή χρονιά περιλαμβάνει Χοροθέατρο καθώς και Θεατρικό Τραγούδι για παιδιά Δημοτικού.

“Θέατρο δεν είναι μόνο μια παράσταση. Είναι μια διαδικασία πολύπλοκη, κοινωνική, βαθύτατα παιδευτική, που αγγίζει τις ανάγκες του ανθρώπου για δράση (παιγνίδι), είναι ένας τρόπος να επικοινωνούμε μέσα από τα αισθήματά μας. Σήμερα οι άνθρωποι «επικοινωνούμε» με πολλά μέσα: Τον λόγο, την εικόνα, τις λέξεις, τα «σλόγκαν», το Ίντερνετ. Δυσκολευόμαστε όμως να επικοινωνήσουμε με τα αισθήματά μας. Να τα εκδηλώσουμε. Αυτά στον κόσμο των ενηλίκων. Τα παιδιά όμως γιατί; Γιατί από τόσο νωρίς ν’ αποκεντρώνεται ο συναισθηματικός παράγοντας, γιατί πια τόση νοησιαρχία στο σημερινό σχολείο, στην οικογένεια, στον ευρύτερο κοινωνικό χώρο; Το παιδί είναι μια προσωπικότητα. Η έκφραση αυτής της προσωπικότητας είναι διαποτισμένη και από διαίσθηση.
Το θέατρο γεννήθηκε όταν οι άνθρωποι ανακάλυψαν την ανάγκη μέσα από έναν ρόλο να επικοινωνήσουν με ένα άλλο πρόσωπο, με έναν κόσμο διαφορετικό από εκείνο που ζούσαν.Να κάνουν κοντινό το απόμακρο και απόμακρο το κοντινό (φόβους, άγχη). Ο σκοπός του θεάτρου λοιπόν είναι να υπηρετεί κάποιες ανάγκες του ανθρώπου. Στο Θεατρικό Παιχνίδι όσοι συμμετέχουν, καθορίζουν, επικοινωνούν, ανακαλύπτουν, συνθέτουν και προπαντός εκφράζονται και δημιουργούν….
Ανάγκη για επαφή, για ομάδα!
Τέχνης θεάτρου Ηλιούπολης

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή στις 18:00-21:00 και Σάββατο στις 11:00-14:00, για όλο το Σεπτέμβριο.

Το Φροντιστήριο “Κυρίτσης” ως χορηγός του συλλόγου, με την εγγραφή νέου μέλους στο “Τέχνης Θεάτρου” προσφέρει 20% έκπτωση στα δίδακτρα του σχολικού έτους.

Διεύθυνση: Ηλιουπόλεως 76, Δάφνη 172 37

Πληροφορίες 690-9944634

Υπεύθυνη εργαστηρίου : Αργυρώ Δημακέα

Υπεύθυνες Δασκάλες ομάδων:
Ιωάννα Χατζηκοκολάκη
Ειρήνη Πολυκρέτη
Μάρω Πετλή
Αργυρώ Δημακέα
Τραγούδι: Λουκία Μεϊδάνη

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την παρακάτω σελίδα:

https://www.facebook.com/%CE%A4%CE%AD%CF%87%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%98%CE%B5%CE%AC%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%85-1557025991259013/?hc_ref=ARSy3vjNk5ggAB2AEl_gg8-whkHWfbgP3BGyf3TV_upS_Tsfz6YdSGG3oOdfEkA7YqQ&fref=nf&__tn__=kC-R

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ