Αρχική Uncategorized “Η Ώρα της Παιδείας” – Ο νέος Εμπορικός Σύλλογος Ηλιούπολης

“Η Ώρα της Παιδείας” – Ο νέος Εμπορικός Σύλλογος Ηλιούπολης

821
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τελευταία Τετάρτη του Οκτωβρίου και ακόμα μια ραδιοφωνική “Ώρα της Παιδείας” έρχεται να συμπληρώσει την συλλογή των εκπομπών μας.

Ο Νίκος Κυρίτσης και ο Γιάννης Γιαννόπουλος υποδέχονται τον πρώτο φιλοξενούμενο της νέας ραδιοφωνικής χρονιάς, τον κύριο Θανάση Μπίρλη, έναν αυτοδημιούργητο επιχειρηματία ,οπτικό και ζωγράφο. Ο κ. Μπίρλης έχει δημιουργήσει την αλυσίδα οπτικών καταστημάτων “Οφθαλμός” ,πρωτοπόρα στο χώρο της με πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο.

Το θέμα που μας απασχολεί σε αυτήν την εκπομπή αφορά στη δημιουργία του Εμπορικού Συλλόγου της Ηλιούπολης, ένα θέμα που ενδιαφέρει κάθε επιχειρηματία της πόλης μας. Μια ομάδα Ηλιουπολιτών επιχειρηματιών, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο καλεσμένος μας, πήραν την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν έναν εμπορικό σύλλογο ο οποίος δεν υπήρχε έως τώρα.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τους προβληματισμούς των επιχειρηματιών (ανεξαρτήτως είδους ή μεγέθους της επιχείρησης), το τι χρειάζεται για να γίνει η σύσταση ενός εμπορικού συλλόγου, ποια τα οφέλη του, καθώς και για το αν υπάρχει η κατάλληλη παιδεία στον τομέα αυτόν. Τι ισχύει σε άλλες χώρες και ακόμα τι συμβαίνει με το παραεμπόριο προϊόντων;

Ο κλασσικός φιλόλογος και επιχειρηματίας κύριος Κυρίτσης, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το επιχειρείν απαιτεί εντιμότητα, ευστροφία, δημιουργικότητα και οραματικότητα, επίσης,  ότι περιλαμβάνει και μια κοινωνική αναφορά από την αρχαία κιόλας Ελλάδα.

Η Ηλιούπολη, από τους μεγαλύτερους δήμους της Αθήνας, με ενεργή δράση και μεγάλο αριθμό κατοίκων προσφέρει τις υποδομές για αρκετές δραστηριότητες είτε στο βουνό, είτε στις πλατείες και τα πάρκα, η αξιοποίηση των οποίων θα μπορούσε να προέλθει είτε από απλούς δημότες, είτε από επιχειρηματίες.

Ας βοηθήσουμε όλοι να ανεβάσουμε την πόλη μας ακόμα πιο ψηλά!

Αν χάσατε αυτήν εκπομπή ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να μάθετε περισσότερα για τον Εμπορικό Σύλλογο της Ηλιούπολης:

http://www.ilioupolisonline.gr/component/muscol/Q/38-i-ora-tis-paideias/72-i-ora-tis-paideias-2018-2019/424-thanasis-birlis-dimiourgia-emporikoy-syllogou.html?Itemid=901

Εάν θέλετε να έχετε πρόσβαση στο αρχείο όλων των εκπομπών «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ», μπορείτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ