Αρχική Τα νέα μας «Η Ώρα της Παιδείας» – Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και η...

«Η Ώρα της Παιδείας» – Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και η συμβολή τους στην Παιδεία

582
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

20 Μαρτίου η άνοιξη είναι ήδη παντού γύρω μας, η διάθεση φτιάχνει και η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει λίγο λίγο καθώς όλο και περισσότερες ημέρες μας χαρίζουν ηλιόλουστες στιγμές.

Αυτή λοιπόν την Τετάρτη καλέσαμε στην παρέα της διαδικτυακής μας εκπομπής την κυρία Στέλλα Ψαροπούλου, η οποία έχει τελέσει στο παρελθόν Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού σχολείου Αργυρούπολης.

Στο ίδιο σχολείο την φετινή εκπαιδευτική χρονιά ο χορηγός της εκπομπής κύριος Κυρίτσης, εξελέγει Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, καθότι βέβαια ο μικρός του γιος είναι εκεί μαθητής.

Τι λοιπόν προσφέρει ένας τέτοιος Σύλλογος; Έχουν ή ,μάλλον πρέπει να έχουν, όλα τα σχολεία έναν τέτοιο; Είναι αναγκαίο μόνο για τους μικρούς μαθητές ενός Δημοτικού Σχολείου ή έχει την ίδια βαρύτητα και στα Γυμνάσια και Λύκεια; Γνωρίζουν οι γονείς πόσο πολύτιμος είναι στην βοήθεια και την ενίσχυση των δραστηριοτήτων ενός σχολείου; Που σταματούν τα όρια και κατά πόσο είναι αντιληπτό ότι ένας Σύλλογος Γονέων δεν πρέπει να επεμβαίνει επ’ ουδενί στο εκπαιδευτικό έργο των δασκάλων- καθηγητών;

Αλήθεια οι αντίστοιχοι Σύλλογοι στο εξωτερικό πως λειτουργούν; Από πότε ξεκίνησαν να ιδρύονται αυτοί οι Σύλλογοι και τι οδήγησε τους γονείς στη δημιουργία τους;

Αυτά και πάρα πολλά ακόμα συζητήθηκαν μεταξύ των Νίκου Κυρίτση, Γιάννη Γιαννόπουλου και της καλεσμένη μας κ. Ψαροπούλου.

Τεράστια η συμβολή των γονέων και κηδεμόνων των εκάστοτε σχολείων στην Παιδεία και στην αναβάθμιση των σχολικών δραστηριοτήτων.

Απολαύστε κάθε Τετάρτη 20:00-21:00 στον ilioupolisonair την “Ώρα της Παιδείας” με θέματα που μας απασχολούν όλους.

Για όσους χάσατε την εκπομπή αυτή ακολουθείστε τον σύνδεσμο:

http://www.ilioupolisonline.gr/component/muscol/Q/38-i-ora-tis-paideias/72-i-ora-tis-paideias-2018-2019/467-oi-syllogoi-goneon-kai-kidemonon-kai-i-symvoli-tous-stin-paideia.html?Itemid=901

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ