Αρχική Τα νέα μας «Η Ώρα της Παιδείας» – Οι Διαφυλικές Σχέσεις των νέων

«Η Ώρα της Παιδείας» – Οι Διαφυλικές Σχέσεις των νέων

566
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τελευταία Τετάρτη του μήνα και η “Ώρα της Παιδείας” όπως πάντα εδώ στο ραντεβού της με το ραδιόφωνο στις 20:00.

Το να επιλεγεί το κάθε θέμα που θα συζητηθεί επηρεάζεται από την επικαιρότητα, το ενδιαφέρον που προκαλεί στους συντελεστές και το κοινό, την εποχή, τις αντίστοιχες γιορτές, αργίες ή επετείους και ακόμα πολλοί άλλο λόγοι.

Αυτήν την φορά λοιπόν, ο κλασσικός φιλόλογος κ. Νίκος Κυρίτσης πλάι στον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Γιαννόπουλο, διάλεξαν το θέμα βάσει μιας σπουδαίας εκδήλωσης -ομιλίας των Φροντιστηρίων μας η οποία πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες νωρίτερα, δηλαδή την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019.

Το θέμα;  “Διαφυλικές Σχέσεις. Τι πρέπει να ξέρουν οι νέοι.”, εναλλακτικά, “Οι νέοι του σήμερα στην Ελλάδα του αύριο.” . Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο ομότιμος καθηγητής Γυναικολογίας και Μαιευτικής, περίφημος γυναικολόγος και  σπουδαίος άνθρωπος και πατέρας, ο κ. Γεώργιος Κρεατσάς, ο οποίος μάλιστα έχει διαλέξει την δική μας φροντιστηριακή στήριξη για τον δικό του γιο, τον Κωνσταντίνο.

Ένα θέμα που απασχολεί γονείς και καθηγητές ,ως συμβούλους σε θέματα σεξουαλικών σχέσεων των εφήβων, αλλά και τους ίδιους τους μαθητές ώστε να τους βοηθήσει να ανακαλύψουν το σώμα και την σεξουαλική τους ταυτότητα

Ορμώμενοι λοιπόν από αυτήν εκδήλωση, η οποία είχε μεγάλη απήχηση καθώς γέμισε την αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΤΑL CLUB παρότι ο καιρός ήταν ιδιαίτερα χειμωνιάτικος, επιλέξαμε και το αντίστοιχο θέμα για την διαδικτυακή μας “΄Ώρα”.

Πώς γίνονται τα παιδιά; Τι είναι γαλλικό φιλί; Γιατί τα κορίτσια έχουν περίοδο μια φορά το μήνα; Πότε είναι κατάλληλη στιγμή για την “πρώτη φορά”; Μερικές συχνές ερωτήσεις που κάνουν τα παιδιά σε διάφορες ηλικίες και οι οποίες απαντήθηκαν από τον καθηγητή τόσο βιολογικά όσο και ανθρώπινα.

Αλλά και οι ενήλικες έχουν απορίες γύρω από το θέμα όπως: ποια είναι η κατάλληλη ηλικία να μιλήσω στο παιδί μου για το σεξ; πρέπει να έχω διαφορετική προσέγγιση στον γιο από την κόρη; γνωρίζω καλά τα πάντα για τις προφυλάξεις ώστε να κάνω τη σωστή ενημέρωση στα παιδιά μου;

Μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης πραγματοποιήθηκε μεταξύ του κ. Κρεατσά και του θερμού κοινού ώστε να καλυφθούν οι περισσότερες ερωτήσεις γύρω από το σεξ.

Εξαιρετική παρουσίαση, υπέροχη εκδήλωση, ενδιαφέρουσα εκπομπή!

Ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να απολαύσετε μια ακόμα παιδευτική διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή:

http://www.ilioupolisonline.gr/component/muscol/Q/38-i-ora-tis-paideias/72-i-ora-tis-paideias-2018-2019/464-oi-diafylikes-sxeseis-ton-neon.html?Itemid=901

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ