Αρχική Uncategorized «Η Ώρα της Παιδείας» – Οι αλλαγές στην Παιδεία Α’...

«Η Ώρα της Παιδείας» – Οι αλλαγές στην Παιδεία Α’ και Β’ μέρος

499
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τι πιο χαρακτηριστικό θέμα σε μια ραδιοφωνική εκπομπή γύρω από την Παιδεία από τις αλλαγές που συμβαίνουν σε αυτή;

Για δύο συνεχόμενες Τετάρτες ,και συνεπώς για δύο συνεχόμενες διαδικτυακές “Ώρες της Παιδείας”, το θέμα που μας απασχολεί είναι η Παιδεία, με την εκπαιδευτική της έννοια αυτήν την φορά.

Ο Νίκος Κυρίτσης και ο Γιάννης Γιαννόπουλος ,που μας κρατούν συντροφιά κάθε Τετάρτη 20:00-21:00 στον αέρα του ilioupolisonline.gr, διέσπασαν σε δύο μέρη την συζήτηση καθώς το θέμα έχει μεγάλη έκταση.

Οι αλλαγές στην παιδεία είναι ένα θέμα που αφορά μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς. Τα παιδιά εισάγονται στο εκπαιδευτικό σύστημα από τα πέντε τους έτη και για δώδεκα συναπτά χρόνια “απασχολούνται” με αυτό. Μέσα σε αυτά τα χρόνια διάφορες αλλαγές τους τυχαίνουν στην ύλη των μαθημάτων, στον αριθμό εξεταστέων μαθημάτων,  στον τρόπο βαθμολογίας, επηρεάζονται ακόμα και από τις προσλήψεις των καθηγητών, τις αλλαγές στα βιβλία και τις ώρες διδασκαλίας.

Ο Νικόλαος Κυρίτσης με τρεις ρόλους δηλαδή του γονέα, του εκπαιδευτικού και του διευθυντή Φροντιστηρίου, μελετά εις βάθος κάθε επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας στο εκπαιδευτικό σύστημα ώστε να ενημερώνει εγκαίρως μαθητές, γονείς και καθηγητές για τις αλλαγές που συμβαίνουν σε κάθε σχολικό έτος.

Τι συμβαίνει με το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα; Τι ισχύει σε άλλες χώρες; Πόσο επηρεάζει την εκπαίδευση των μαθητών; Αυτά και άλλα ερωτήματα μας απασχολούν σε μια δίωρη ραδιοφωνική εκπομπή που πραγματοποιήθηκε στις 7 και 14 Νοεμβρίου 2018.

Ακολουθείστε τους παρακάτω συνδέσμους:

http://www.ilioupolisonline.gr/component/muscol/Q/38-i-ora-tis-paideias/72-i-ora-tis-paideias-2018-2019/433-oi-allages-stin-paideia.html?Itemid=901

http://www.ilioupolisonline.gr/component/muscol/Q/38-i-ora-tis-paideias/72-i-ora-tis-paideias-2018-2019/435-oi-allages-stin-paideia-1.html?Itemid=901

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ