Αρχική ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ «Η Ώρα της Παιδείας» – Η παιδεία μας στα καιρικά φαινόμενα

«Η Ώρα της Παιδείας» – Η παιδεία μας στα καιρικά φαινόμενα

413
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και το κρύο, η βροχή ακόμα και ο παγετός βρίσκονται σε έξαρση.

Η “Ώρα της Παιδείας” σε μια ακόμα εκπομπή παιδευτικού χαρακτήρα συζητά και προβληματίζεται για την συμπεριφορά μας σε τέτοια μετεωρολογικά φαινόμενα ως πολίτες, ως κοινωνία.

Αμέτρητες οι φορές που τα ακραία καιρικά μας ,πιάνοντας μας απροετοίμαστους, δημιουργούν καταστροφές, κατολισθήσεις,  διακοπές ρεύματος, χειμάρρους που παρασύρουν από αντικείμενα μέχρι και ανθρώπους.

Υπάρχει σωστή ενημέρωση για τη σωστή συμπεριφορά μας σε τέτοια ξεσπάσματα της φύσης; Το κράτος και οι δημοτικές αρχές έχουν τις σωστές υποδομές να προλαμβάνουν τέτοια γεγονότα; Υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση στους πολίτες;

Άλλο ένα σοβαρό και συχνό πρόβλημα των κακοκαιριών είναι οι ασθένειες, οι ιώσεις και οι μαζικές γρίπες. Σημαντικότερο παράδειγμα του φετινού χειμώνα είναι η κλασική γρίπη των χοίρων,μια αναπνευστική νόσος των χοίρων που προκαλείται από τον τύπο Α του ιού της γρίπης (συγκεκριμένα από το στέλεχος Η1Ν1),της  οποίας τα ποσοστά θνησιμότητας σε όλες τις ηλικίες ανέβηκαν κατακόρυφα.

Υπάρχει σωστή παιδεία από το σπίτι και το σχολείο ώστε τα παιδιά να προσέχουν στην μετάδοση των ιών; Το συχνό πλύσιμο των χεριών, το ζεστό ντύσιμο, το προσεκτικό φτέρνισμα και άλλες τόσες μικρές συμβουλές θα μπορούσαν να προλάβουν την μετάδοση.

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα “Ώρα της Παιδείας” προστίθεται στη συλλογή μας από τον κλασσικό φιλόλογο Νικόλαο Κυρίτση και τον δημοσιογράφο Γιάννη Γιαννόπουλο.

Απολαύστε την ακολουθώντας τον σύνδεσμο:

http://www.ilioupolisonline.gr/component/muscol/Q/38-i-ora-tis-paideias/72-i-ora-tis-paideias-2018-2019/461-i-paideia-mas-sta-kairika-fainomena.html?Itemid=901

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ