Αρχική Uncategorized “Η Ώρα της Παιδείας” – Η Παιδεία μας στην οδήγηση

“Η Ώρα της Παιδείας” – Η Παιδεία μας στην οδήγηση

465
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 και η ραδιοφωνική μας συνήθεια πιστή στο ραντεβού της. Ακόμα μια ενδιαφέρουσα διαδικτυακή “Ώρα της Παιδείας” έρχεται να συμπληρώσει τη συλλογή εκπομπών του “Φροντιστηρίου Κυρίτσης”.

Ο κλασσικός φιλόλογος Νικόλαος Κυρίτσης παρέα με τον δημοσιογράφο Γιάννη Γιαννόπουλο μας κρατούν συντροφιά στα μισά κάθε εβδομάδας με θέματα Παιδείας που αφορούν σε όλους.

Η Παιδεία μας στην οδήγηση μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας αυτήν την Τετάρτη. Ένα θέμα που η εκπαίδευση του θα έπρεπε να ξεκινάει από τα μαθητικά μας χρόνια κιόλας.

Πόσα και πόσα τροχαία ατυχήματα συμβαίνουν απ΄ άκρη σ΄ άκρη σε ολόκληρο τον κόσμο; Πόσοι και πόσοι άνθρωποι χάνονται καθημερινά στην άσφαλτο; Ατυχήματα ελαφρά και σοβαρά συμβαίνουν συνεχώς. Μικρά παιδιά παίζοντας απρόσεκτα στο δρόμο, έφηβοι κάνοντας “κόντρες” με δίτροχα οχήματα, ενήλικοι που δουλεύουν ως οδηγοί, ηλικιωμένοι που θα έπρεπε να παραδίδουν το δίπλωμα οδήγησης λίγο νωρίτερα..

Βλέπουμε λοιπόν, πως η οδήγηση είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας ανεξαρτήτως σε ποια ηλικία βρισκόμαστε. Εντούτοις, πόσοι από εμάς γνωρίζουν και ακολουθούν τον κώδικα οδικής συμπεριφοράς είτε ως πεζοί είτε ως οδηγοί; Οι στατιστικοί δείχτες συνεχώς αυξάνονται, δείχνοντας πώς ελάχιστοι είναι οι πιστοί στον κώδικα.

Πόσο επηρεάζονται τα παιδιά από τα video games, τα προσομοιωτικά παιχνίδια, την συμπεριφορά μας στο φανάρι, την προτεραιότητα στους πεζούς, τις παραβάσεις του νόμου και από τόσα ακόμα ερεθίσματα που λαμβάνουν καθημερινά τριγύρω τους ακόμα και άθελα μας;

Αυτά και ακόμα και άλλα συζητήθηκαν σε ακόμα μια  “Ώρα της Παιδείας”.

 Ακολουθείστε τον σύνδεσμο για να ακούσετε την ραδιοφωνική μας εκπομπή:

http://www.ilioupolisonline.gr/component/muscol/Q/38-i-ora-tis-paideias/72-i-ora-tis-paideias-2018-2019/436-i-paideia-mas-stin-odigisi.html?Itemid=901

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ