Αρχική Uncategorized “Η Ώρα της Παιδείας” – Η Παιδεία μας στην οδική ασφάλεια

“Η Ώρα της Παιδείας” – Η Παιδεία μας στην οδική ασφάλεια

525
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δύο συνεχόμενες Τετάρτες, δύο συνεχόμενες ραδιοφωνικές εκπομπές και το θέμα που μας απασχολεί είναι η οδική μας παιδεία και η συμπεριφορά στους δρόμους ως πεζοί, ως οδηγοί, ως κοινωνία.

Τελευταία “Ώρα της Παιδείας” για το Νοέμβριο και το θέμα που συζητούν ο κλασσικός φιλόλογος Νικόλαος Κυρίτσης και ο δημοσιογράφος Γιάννης Γιαννόπουλος είναι η παιδεία μας στην Οδική Ασφάλεια.

Στην προηγούμενη διαδικτυακή εκπομπή συζητήσαμε για την παιδεία μας στην οδήγηση, πράγμα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την οδική ασφάλεια, οπότε και ακόμα μια ώρα αφιερώθηκε στην ανάλυση του θέματος.

Τι είναι όμως οδική ασφάλεια; Πώς συμπεριφέρεται ο Έλληνας οδηγός, η ελληνική Αστυνομία και η ελληνική κοινωνία; Τι παραβάσεις του νόμου πράττουμε ή βλέπουμε καθημερινά να συμβαίνουν γύρω μας;

Η κατανάλωση αλκοόλ καθώς και η χρήση κινητού αποτελούν τις δύο πιο συνηθισμένες αιτίες ατυχημάτων, με τις περισσότερες φορές να είναι δυστυχώς θανάσιμα. Αίτια για πολλά δυστυχήματα είναι επίσης η μη χρήση ζώνης ή κράνους ασφαλείας.

Η Τροχαία Αστυνομία πώς επιβάλλει την τάξη αλλά και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας; Οι παραβάτες αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο που θέτουν τον εαυτό αλλά και τους συνανθρώπους τους; Τα παιδιά που μεγαλώνουν σε αυτήν την εποχή τι ερεθίσματα παίρνουν;

Αυτά και ακόμα πολλά ερωτήματα απαντώνται στην “Ώρα της Παιδείας” στις 28 Νοεμβρίου 2018. Απολαύστε άλλη μια ενδιαφέρουσα εκπομπή παιδείας με κοινωνικό θέμα.

http://www.ilioupolisonline.gr/component/muscol/Q/38-i-ora-tis-paideias/72-i-ora-tis-paideias-2018-2019/439-i-paideia-mas-stin-odiki-asfaleia-kai-sti-diatrofi.html?Itemid=901

Συντονιστείτε κάθε Τετάρτη στις 20:00!

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ