Αρχική Uncategorized «Η Ώρα της Παιδείας» – Η διατροφική μας Παιδεία

«Η Ώρα της Παιδείας» – Η διατροφική μας Παιδεία

495
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο τελευταίος αλλά και πιο γιορτινός μήνας του χρόνου έφτασε! Πρώτη ραδιοφωνική εκπομπή του Δεκεμβρίου λοιπόν, και το ραντεβού μας με την Παιδεία είναι πάντα σταθερό!

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, ο κλασσικός φιλόλογος Νικόλαος Κυρίτσης παρέα με τον δημοσιογράφο Γιάννη Γιαννόπουλο συζητούν ένα από τα πιο σημαντικά καθημερινά ζητήματα όλων των ηλικιών, την διατροφή μας. Από τα παλαιά ακόμα χρόνια η σωστή πρόσληψη τροφών αποτελεί το βασικότερη ζήτημα επιβίωσης απ΄ άκρη σ΄άκρη.

Ο Νίκος Κυρίτσης ,ως γονιός αλλά και ως εκπαιδευτικός, πολύ σωστά υποστηρίζει πώς η διατροφή μας συνδέεται με πολλές άλλες έννοιες, όπως ο καταναλωτισμός, η οικολογία..

Σε αυτήν την εκπομπή αιτιολογούμε πώς μπορούν η διατροφή με την οικολογία να συνοδοιπορούν; Τι δείχνουν οι στατιστικές έρευνες για την κατανάλωση γρήγορου και έτοιμου φαγητού; Πώς επηρεάζονται παιδιά και έφηβοι από την διατροφή των ενηλίκων; Σαν λαός τι σχέση έχουμε με το βασικότερο γεύμα της ημέρας, το πρωινό;

Οι Έλληνες, είμαστε τυχεροί τόσο που μπορούμε να απολαμβάνουμε τη μεσογειακή διατροφή όσο και που ακόμα η ελληνική οικογένεια κρατάει τις παραδόσεις και αγοράζει και προτιμά τα αγνά προϊόντα από τα τόσα όμορφα χωριά της χώρας μας.

Πώς θα μάθουμε τις νέες γενιές να έχουν καλές συνήθειες όσον αφορά τις τροφές, τη διατροφή, τις κατηγορίες τροφίμων, το μέτρο, τη σωστή κατανάλωση;

Αυτά και ακόμα πολλά ακόμα ερωτήματα απαντώνται στην διαδικτυακή “Ὠρα της Παιδείας”.

Παρακολουθήστε και εσείς τις συζητήσεις μας περί παιδείας, κάθε Τετάρτη 20:00-21:00 στον http://www.ilioupolisonline.gr/ilioupolisonair.html.

Αν χάσατε την τελευταία μας εκπομπή ακολουθείστε τον σύνδεσμο:

http://www.ilioupolisonline.gr/component/muscol/Q/38-i-ora-tis-paideias/72-i-ora-tis-paideias-2018-2019/440-i-diatrofiki-mas-paideia.html?Itemid=901

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ