ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πέμπτη 08 Μαρτίου, και όπως κάθε Πέμπτη η ραδιοφωνική παρέα, χορηγούμενη από το Φροντιστήριο “Κυρίτσης” μάς κρατά μια ώρα συντροφιά με θέματα Παιδείας.

Αυτή τη φορά το επίκεντρο είναι η Φυσική μας Αγωγή, η άθληση και η διατροφή μας. ‘Ολοι γνωρίζουμε τις ευεργητικές ιδιότητες που έχει η άσκηση στη ζωή μας, σε οποιονδήποτε βαθμό μας το επιτρέπει το σώμα, η αντοχή ή ακόμα και η ηλικία μας. Πόσοι όμως από εμάς το εφαρμόζουμε στην πράξη; Και πόσο πιο σημαντικό είναι για όσους κάνουν καθιστική ζωή;

Ένα συχνό λάθος που κάνουμε ,ειδικότερα σε νεαρότερες ηλικίες, είναι ότι συνδιάζουμε τη γυμναστική με την θέληση μας για καλύτερη εμφάνιση. Όμως, προέχει η καλή μας υγεία! Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να φροντίζουμε από νωρίς για να το έχουμε και μεγαλώνοντας.

Όσοι ασχολούνται με τα ιατρικά ή τα παραϊατρικά επαγγέλματα, λένε πως ακόμα και τριάντα λεπτά περπατήματος μπορούν να ωφελήσουν στην καλύτερη λειτουργία της καρδίας.

Η Φυσική αγωγή σαφώς, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις ισορροπημένες διατροφικές συνήθειες. Σαν λαός έχουμε πολλά πλεονεκτήματα από τη μεσογειακή διατροφή που εμπεριέχει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και στοιχεία που χρειάζεται ένας οργανισμός.

Ο κύριος Στέφανος Μανωλαράς, καθηγητής Φυσικής Αγωγής και καλεσμένος της εκπομπής, σαν πιο ειδικός συζητά με τον Νίκο Κυρίτση και μας δίνει συμβουλές για ασκήσεις ακόμα και για μεσα στο σπίτι! Επίσης, μας ενημερώνει ποιές οι τροφές είναι πιο αποδοτικές  για την ενέργεια που χρειαζόμαστε και μας προτείνει σωστά γεύματα για να έχουμε μες στην ημέρα.

 

Ας κάνουμε την ποιότητα της ζωής μας καλύτερη!

 

 

Συντονιστείτε κάθε Πέμπτη στο www.ilioupolisonline.gr , στις 20:00!

 

Αν χάσετε αυτήν την ενδιαφέρουσα εκπομπή ακούστε την στο σύνδεσμο παρακάτω:

http://www.ilioupolisonline.gr/component/muscol/Q/38-i-ora-tis-paideias/69-i-ora-tis-paideias-2017-2018/373-i-paideia-mas-stin-athlisi-me-tous-niko-kyritsi-kai-ton-stefano-manolara.html?Itemid=901

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ