Αρχική Uncategorized Η συγγνωμη ενος μαθηματικου για τα θεματα των Πανελλαδικων

Η συγγνωμη ενος μαθηματικου για τα θεματα των Πανελλαδικων

1320
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μία συγγνώμη…

Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τους μαθητές μου, αλλά και από όλους τους μαθητές που επέλεξαν σήμερα να διαγωνιστούν στα Μαθηματικά Προσανατολισμού.
Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη απ’ όλους εσάς που αγωνιστήκατε ολόκληρη τη χρονιά, αλλά και τις προηγούμενες, έχοντας στόχο να ανταποκριθείτε επαρκώς σε ένα ομολογουμένως απαιτητικό μάθημα.

Κάποιοι από εσάς γνωρίζατε τις αδυναμίες σας, αλλά δουλέψατε πολύ προσπαθώντας να αποδείξετε πρώτα στον εαυτό σας και μετά στους καθηγητές σας ότι έχετε αρκετές γνώσεις στα μαθηματικά και ότι θα καταφέρετε να γράψετε ικανοποιητικά. Όχι, ποτέ δεν ήσασταν άριστοι, αλλά πιστέψατε ότι η προσπάθειά σας είναι ικανοποιητική και ότι θα κατορθώσετε να γράψετε έναν αξιοπρεπή βαθμό.

Κάποιοι άλλοι είχατε υψηλούς στόχους. Τα μαθηματικά υπήρξε το αγαπημένο σας μάθημα, ή έστω ένα από τα αγαπημένα σας. Από μικροί ακούγατε από τους δασκάλους σας ότι τα καταφέρνετε περίφημα. Αργότερα στο Γυμνάσιο, αλλά και μετά στο Λύκειο είχατε υψηλούς βαθμούς. Γνωρίζατε μεθόδους, αλλά και τεχνάσματα και κατορθώνατε πάντα να απαντάτε ακόμη και στις δύσκολες ερωτήσεις των καθηγητών σας. Ολόκληρη τη φετινή χρονιά σκύψατε πάνω από ένα βιβλίο, αφιερώσατε υπερβολικά πολλές ώρες με τη βεβαιότητα ότι “αξίζει τον κόπο” και λύσατε χιλιάδες ασκήσεις.

Λυπάμαι, αλλά για όλους εσάς η Κεντρική Επιτροπή Πανελληνίων Εξετάσεων αποφάσισε να σας αποδείξει ότι ξέρετε πολύ λιγότερα απ’ αυτά που νομίζετε.

Τι είπατε;

Ότι τα θέματα Γ και Δ ήταν στο σύνολό τους υπερβολικά απαιτητικά, χωρίς ιδιαίτερη διαβάθμιση;

Ότι ο χρόνος που απαιτούνταν για να δικαιολογηθούν επαρκώς (αν υποθέσουμε ότι γνωρίζατε τις λύσεις) ήταν κατά πολύ μεγαλύτερος των 3 ωρών;

Ότι υπάρχουν πολλοί καθηγητές του Λυκείου που θα δυσκολεύονταν σε κάποια από τα ερωτήματα, ειδικά σε συνθήκες εξετάσεων;

Όχι αγαπητοί μαθητές. Εσείς δεν ξέρετε. Ξέρουν αυτοί που αποφάσισαν να ακυρώσουν την προσπάθεια που κάνατε τόσα χρόνια. Ξέρουν αυτοί που βάλθηκαν να σας αποδείξουν ότι οι γνώσεις σας είναι ανεπαρκείς για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Ξέρουν αυτοί που στο όνομα μιας “υποτιθέμενης” κορωνίδας των επιστημών και ίσως εξυπηρετώντας κάποια συμφέροντα αποφάσισαν αλλιώς. Ξέρουν αυτοί!

Αυτοί όμως δεν σας είδαν να απορείτε “Πόσες ακόμη ασκήσεις θα έπρεπε να έχω λύσει;”. Δεν σας είδαν να αναρωτιέστε “Γιατί έβαλαν τόσο δύσκολα;”. Αυτοί δεν σας είδαν να κλαίτε…

Κι επειδή αυτοί δεν πρόκειται να σας ζητήσουν συγγνώμη, νιώθω την ανάγκη να το κάνω εγώ. Συγγνώμη!

Πηγή: https://www.facebook.com/groups/1539317699724703/permalink/1866398743683262/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ