Αρχική ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ Η Παιδεία μας στον Ανθρωπισμό

Η Παιδεία μας στον Ανθρωπισμό

896
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ακόμα μια εβδομάδα, ακόμα μία Πέμπτη, ακόμα μια εκπομπή!

Η “Ώρα της Παιδείας” μετατρέπεται σιγά σιγά σε αγαπημένη συνήθεια, καθώς το σύνολο των ακροατών ολοένα και αυξάνεται. Θέματα Παιδείας που αφορούν μικρούς και μεγάλους, γονείς και μαθητές, καθηγητές και φίλους του Φροντιστηρίου “Κυρίτσης” πρωταγωνιστούν κάθε Πέμπτη στις 20:00.

17 Μαΐου 2018 και το ενδιαφέρον της ραδιοφωνικής μας εκπομπής στρέφεται στον Ανθρωπισμό.

“Με τον όρο ανθρωπισμό εννοούμε τη στάση ζωής που βασίζεται στην επιστημονική μέθοδο για να κατανοήσει τη λειτουργία του σύμπαντος, απορρίπτει την ιδέα του υπερφυσικού και της μετά θάνατον ζωής και υπερασπίζεται την ικανότητα του ανθρώπου να λαμβάνει ηθικές αποφάσεις που βασίζονται στη λογική, την συναίσθηση, στο ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο και στη φιλοδοξία του προς το γενικότερο καλό της ανθρωπότητας.”

Σε αυτήν την “Ώρα της Παιδείας” μάς απασχολούν προβληματισμοί περί ανθρωπισμού, δηλαδή θα μπορούσαμε να πούμε ότι ψάχνουμε απαντήσεις στην ερώτηση “πόσο άνθρωποι είμαστε;”.

Συναισθήματα όπως ο φόβος, η αγωνία και η πίεση είναι μόνο μερικά από αυτά που μας έχει φέρει η οικονομική κρίση, και κάπως έτσι ξεχνάμε να είμαστε άνθρωποι, να φερόμαστε με ευαισθησία και ευγένεια στη ζωή μας, στην οικογένεια μας, στην δουλειά μας.

Ίσως ακόμα ,σε μερικές περιπτώσεις, να είναι και ευεργετικό το γεγονός της κρίσης για να σκεφτούμε σοβαρότερα καταστάσεις και γεγονότα, να θυμηθούμε αξίες, ακόμα και να τοποθετήσουμε ξανά όρια και ηθικούς φραγμούς.

Έννοιες όπως η προσφυγιά, η μετανάστευση, ο ρατσισμός σε περιπτώσεις διαφορετικότητας του ατόμου είτε στο χρώμα δέρματος, είτε στις σεξουαλικές προτιμήσεις, είτε σε άτομα με ειδικές ανάγκες..Έννοιες τόσο ευαίσθητες κι όμως πόσο εξευγενισμένη συμπεριφορά δείχνουμε; Έχουμε την παιδεία να φερθούμε σωστά στον συνάνθρωπο μας, στα παιδιά μας;

Μια ευαισθητοποιημένη ραδιοφωνική εκπομπή που πρέπει να μας αγγίζει όλους, έτοιμη να σας κρατήσει συντροφιά μέχρι την επόμενη Πέμπτη!

Ακολουθείστε τον σύνδεσμο:

http://ilioupolisonline.gr/component/muscol/Q/38-i-ora-tis-paideias/69-i-ora-tis-paideias-2017-2018/402-i-paideia-mas-ston-anthropismo.html?Itemid=901

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ