Αρχική Τα νέα μας Πολιτική “΄Ωρα της Παιδείας”

Πολιτική “΄Ωρα της Παιδείας”

765
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πέμπτη 15/03/2018 κι όπως κάθε Πέμπτη βραδάκι, ο κλασσικός φιλόλογος Νίκος Κυρίτσης και ο δημοσιογράφος Γιάννης Γιαννόπουλος συζητούν για περίπου μία ώρα αφιερωμένη σε διάφορες μορφές παιδείας.

Η ραδιοφωνική  “Ώρα της Παιδείας” σε αυτήν την εκπομπή επικεντρώνεται στην Παιδεία μας στην Πολιτική. Τι είναι λοιπόν πολιτική; Από πού ξεκινάει η έννοια της; Πόση βαρύτητα είχε στην αρχαία Ελλάδα; Και πόσο έχει αλλάξει η Παιδεία μας στη χρήση της πολιτικής τα τελευταία χρόνια;

Οι αρχαίοι Έλληνες “γέννησαν” την έννοια του πολιτεύματος με ιδιαίτερη βάση σε αυτό της δημοκρατίας, βασισμένοι στις αρχές του ανθρωπισμού, της δικαιοσύνης, της ελευθερίας..

Για τους προγόνους μας, ατομική και δημόσια ζωή ήταν αλληλένδετη χωρίς κανέναν διαχωρισμό. Η ενασχόληση τους με τα κοινά ήταν σχεδόν καθημερινή σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπου και μαζεύονταν όλοι μαζί συζητώντας με κοινό σκοπό το καλό της πόλης τους.

Ο Θουκιδίδης αναφέρει χαρακτηριστικά στον “Επιτάφιο” ότι πολίτης είναι εκείνος που προσφέρει στην πόλη, εξ ου και ο αρχικός ορισμός της έννοιας της Πολιτικής.

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε την διαδικτυακή αυτή εκπομπή για να μάθετε περισσότερα για μία έννοια που συνεχώς αλλάζουν τα δεδομένα της.

http://www.ilioupolisonline.gr/component/muscol/Q/38-i-ora-tis-paideias/69-i-ora-tis-paideias-2017-2018/377-i-paideia-mas-stin-politiki-me-ton-niko-kyritsi.html?Itemid=901

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ