ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

για μαθητές Λυκείου 

 

 

«Ημέρα Σταδιοδρομίας»

Τα φροντιστήρια Μ.Ε. «Κυρίτσης» σε συνεργασία με την «OrientumΣύμβουλοι Σταδιοδρομίας» σας προσκαλούν στην ανοιχτή εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού με θέμα: 

 

«Αναλυτική παρουσίαση των Πανεπιστημίων – ΤΕΙ και η σύνδεσή τους με την Αγορά Εργασίας»

 

Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018, στις 10:00, στο Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι, Αθήνα),  απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου, γονείς μαθητών και εκπαιδευτικούς της Β’βάθμιας εκπαίδευσης, που επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών τους.

 

Περιλαμβάνει 3ωρο σεμινάριο με τις εξής θεματικές ενότητες:

  • Το Νέο Λύκειο
  • Διάρθρωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Γενικού Λυκείου
  • Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποφοίτων Γενικού Λυκείου
  • Επιλογή σχολής
  • Ανάλυση προγράμματος σπουδών των σχολών
  • Τάσεις της αγοράς εργασίας
  • Επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων 
  • Συγκρίσεις Τμημάτων 
  • ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΡΙΕΡΕΣ

Εισηγητής της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Αποστόλης Τζιανάκης, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Ο εισηγητής θα απαντήσει σε ερωτήματα και θα λύσει απορίες του κοινού με την ολοκλήρωση της εισήγησή του.

Τι είναι ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός;

Πρόκειται για μια διαδικασία που διερευνά την προσωπικότητα, τις κλίσεις, τις ικανότητες, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά σου. Επίσης, σε βοηθά να εντοπίσεις τα επαγγέλματα που σου ταιριάζουν, αλλά και τις Σχολές στις οποίες μπορείς να εκπαιδευτείς σε αυτά. Έτσι, θα μπορέσεις να ανακαλύψεις αν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σου ταιριάζουν με τα επαγγέλματα που σε ενδιαφέρουν, καθώς και αν οι ικανότητες που έχεις θα σε βοηθήσουν να επιτύχεις σε αυτά.
Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι η επαγγελματική ταυτότητα είναι διαφορετική από την προσωπική. Δε σε προσδιορίζει εξ ολοκλήρου, είναι μόνο ένα κομμάτι της ζωής σου. Άλλο τι δουλειά κάνεις και άλλο το ποιος είσαι. Ο Ε.Π. θα σε βοηθήσει, επίσης, να ξεχωρίσεις τι θέλεις και μπορείς εσύ να κάνεις, από το τι περιμένουν από εσένα οι γονείς σου ή άλλοι, που πιθανώς σε επηρεάζουν σε αυτήν την απόφαση. Πολλές φορές, οι νέοι άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι, επειδή φοβούνται ότι θα απογοητεύσουν αγαπημένους τους ανθρώπους και δυσκολεύονται να ξεκαθαρίσουν τις δικές τους επιθυμίες.

Afisa_1_2017-2018_Kyritsis
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ