Αρχική Uncategorized Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού 04/03/2018

Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού 04/03/2018

1179
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μια όμορφη ανοιξιάτικη Κυριακή, την 04/03/2018, επέλεξε το “Φροντιστήριο Κυρίτσης” να διοργανώσει μια ημέρα σταδιοδρομίας με πρωταγωνιστές τους μαθητές του Λυκείου, στο κέντρο της Αθήνας.

Το φροντιστήριο μας σε συνεργασία με την εταιρεία συμβούλων επαγγελματικού προσανατολισμού ” Orientum” , πραγματοποίησαν μια εκδήλωση στο αμφιθέατρο του ραδιοφωνικού σταθμού της Αθήνας 9.84, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Την ημέρα αυτή τίμησαν μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι γονείς αυτών, οι καθηγητές του φροντιστηρίου, φίλοι αλλά και φοιτητές που υπήρξαν παλαιότερα μαθητές μας.

 

 

Το θέμα της ημέρας ήταν η “Αναλυτική παρουσίαση του Νέου Λυκείου, ΑΕΙ-ΤΕΙ και η σύνδεση τους με την αγορά εργασίας”. Κεντρικός εισηγητής του θέματος ήταν ο κ. Αποστόλης Τζιανάκης, σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού της εταιρίας Orientum και μέλος  της συγγραφικής ομάδας του “Πάμε Πανεπιστήμιο 2018”. Ένα βιβλίο  – οδηγός σπουδών που απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου, σε φοιτητές, σε γονείς αλλά και καθηγητές που επιθυμούν να βοηθήσουν τους νέους, παρέχοντας έγκυρες πληροφορίες σχετικά με τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην γραμματεία που είχε στηθεί έξω από το αμφιθέατρο δόθηκε η ευκαιρία σε όσους ήθελαν να αγοράσουν το “Πάμε Πανεπιστήμιο 2018”, έναν τόμο 765 σελίδων, σε τιμή “προσφοράς” . Αν βέβαια κάποιος μαθητής θέλει να ρίξει μια ματιά το βιβλίο , υπάρχει στο φροντιστήριο μας και μπορούμε σε συνεννόησει με την Orientum, να του το προμηθεύσουμε.

Πλούσιες θεματικές ενότητες όπως η Διάρθρωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Γενικού Λυκείου, η Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποφοίτων Γενικού Λυκείου,η  Επιλογή σχολής, Τάσεις της αγοράς εργασίας, τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων, οι συγκρίσεις μεταξύ των τμημάτων, οι εναλλακτικές καριέρες κ.ά.

Ο ομιλητής κ. Τζιανάκης μας κράτησε το ενδιαφέρον σε ένα τρίωρο σεμινάριο καθώς η αμεσότητα του, τα παραδείγματα από την καθημερινή ζωή , η  αναλυτική παρουσίαση του με διαφάνειες, φωτογραφίες και βίντεο έκανε το κοινό να τον ακούσει προσεκτικά ακόμα και όσους έχουν τελειώσει το σχολείο προ πολλού.

Στο δίαλειμμα μεταξύ πρώτου και δεύτερου μέρους αλλά και το τέλος της παρουσίασης έλυσε και πιο συγκεκριμένες απορείες μαθητών και γονέων. Μας ανέλυσε πεδία, σχολές και τμήματα, μας έδωσε παραδείγματα και από τη δική του εμπειρία, μας πρότεινε τρόπους διαβάσματος, ενθάρρυνε τους μαθητές να βάλουν προσωπικούς στόχους στη ζωή τους και μάς τόνισε πώς και η αποτυχία καμιά φορά σε κάνει πιο δυνατό.

 

Στο χώρο του Φροντιστηρίου “Κυρίτσης” δίνουμε τη δυνατότητα σε όποιον μαθητή ή μαθήτρια θέλει να έρθει να κάνει δωρεάν  το τέστ προσωπικότητας για να ανακαλύψει καλύτερα στοιχεία της προσωπικότητας του και να επιλέξει βάσει αυτών τη σχολή και μετέπειτα το επάγγελμα που θα του ταίριαζε καλύτερα.

Ήταν σίγουρα μια γεμάτη μέρα και ευχόμαστε όλοι να αποκόμισαν έστω και κάτι μικρό από αυτήν την πλούσια παρουσίαση. Ευχαριστούμε!

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ