Αρχική Εκπαιδευτικά νέα Ενδοσχολικές εξετάσεις: Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων για Γυμνάσια και Λύκεια

Ενδοσχολικές εξετάσεις: Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων για Γυμνάσια και Λύκεια

929
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ανακοινώθηκαν και επίσημα με σχετικές εγκυκλίους οι ημερομηνίες για την διεξαγωγή των ενδοσχολικών εξετάσεων για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας για το σχολικό έτος 2017-2018.

Σύμφωνα με τις εγκυκλίους του υπουργείου Παιδείας, οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις για τα Γυμνάσια της χώρας θα διεξαχθούν από την Παρασκευή 1η Ιουνίου 2018 έως και την Τετάρτη 6η Ιουνίου.

Για τα Λύκεια της χώρας και συγκεκριμένα για τις προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης των Ημερησίων ΓΕ.Λ. και της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ. της πρώτης εξεταστικής περιόδου διεξάγονται από την Τρίτη 29 Μαΐου 2018 έως την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018.

Σημειώνεται ότι για τους μαθητές Λυκείων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που απουσίαζαν δικαιολογημένα οι επαναληπτικές εξετάσειςθα ολοκληρωθούν έως και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018, που είναι και η ημερομηνία έκδοσης των αποτελεσμάτων των εξετάσεων.

Τέλος, σημειώνεται επίσης ότι οι εξετάσεις των μαθητών των Γυμνασίων που απουσίαζαν δικαιολογημένα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως και την Πέμπτη 7 Ιουνίου.

Αναλυτικά τι ισχύει για τα Γυμνάσια

Τα αποτελέσματα της πρώτης εξεταστικής περιόδου στα Γυμνάσια, πρέπει να έχουν εκδοθεί το αργότερο μέχρι την Τρίτη 12 Ιουνίου, με εξαίρεση τα αποτελέσματα των κατ’ ιδίαν διδαχθέντων ή στρατευσίμων, τα αποτελέσματα των οποίων εκδίδονται με το πέρας των εξετάσεών τους.

Επισημαίνεται ότι σε ό, τι αφορά ελέγχους προόδου του δευτέρου τετραμήνου, αυτοί μπορούν να επιδίδονται τους στους κηδεμόνες των μαθητών κατά το διάστημα από 31 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2018, σε ημερομηνία που θα κρίνει κάθε σχολική μονάδα.

Με την έκδοση των αποτελεσμάτων της πρώτης εξεταστικής περιόδου ανακοινώνεται και το πρόγραμμα υποστηρικτικής διδασκαλίας για τους μαθητές που παραπέμπονται σε επαναληπτική εξέταση, καθώς και το πρόγραμμα της δεύτερης εξεταστικής περιόδου.

Η δεύτερη εξεταστική περίοδος, που διενεργείται εντός του τρίτου δεκαημέρου του Ιουνίου, αρχίζει την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018. Τα αποτελέσματα της εν λόγω εξεταστικής περιόδου πρέπει να εκδοθούν το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, ώστε να υπάρχει το προβλεπόμενο περιθώριο των δύο εργάσιμων ημερών για αιτήσεις αναβαθμολόγησης.

www.newsbomb.gr

www.news247.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ