Αρχική Εκπαιδευτικά νέα Ελεύθερη συνεργασία ξεκινούν 8 ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια – Η ελληνική συμμετοχή

Ελεύθερη συνεργασία ξεκινούν 8 ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια – Η ελληνική συμμετοχή

542
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οκτώ ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, όπου φοιτητές, πανεπιστημιακοί, ερευνητές και διοικητικό προσωπικό θα μετακινούνται και θα συνεργάζονται ελεύθερα αποφάσισαν να δημιουργήσουν το «Πανεπιστήμιο Πολιτών της Ευρώπης».

Πρόκειται για τα πανεπιστήμια Aix-Marseille Université (Γαλλία), Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ελλάδα), Πανεπιστήμιο Βουκουρεστίου (Ρουμανία), Université Libre de Bruxelles (Βέλγιο), Universidad Autonoma de Madrid (Ισπανία), Sapienza Università di Roma (Ιταλία), Stockholms Universitet (Σουηδία), Eberhard-Karls-Universität Tübingen (Γερμανία).

 

«Θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας τόσο στη διδασκαλία όσο και στην έρευνα για να αντιμετωπίσουμε τις σημερινές και αυριανές μείζονες προκλήσεις, όπως η αστικοποίηση, η ενέργεια και η κλιματική αλλαγή, η γήρανση, η πολιτιστική κληρονομιά και οι παιδαγωγικές προτεραιότητες – όπως ίσες ευκαιρίες για κάθε φοιτητή, από οποιοδήποτε κοινωνικοοικονομικό επίπεδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ή νέοι τρόποι μάθησης στον ψηφιακό κόσμο. Οφείλουμε να λειτουργήσουμε ως «γέφυρα» της Ευρώπης προς τον Νότο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΚΠΑ.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ΕΚΠΑ «Αυτή η συμμαχία θα συνενώσει τις δυνάμεις 384.000 φοιτητών και 55.000 μελών διδακτικού και μη διδακτικού προσωπικού. Θα προωθήσει την χρήση πολλών γλωσσών και θα δημιουργήσει ένα χώρο για καινοτόμο διδασκαλία, έρευνα, πολιτιστικές ανταλλαγές και δράση των πολιτών στην Ευρώπη, από τη Βαλτική έως τη Μεσόγειο θάλασσα, ενώ παράλληλα θα αναπτύσσει συνέργειες με πολίτες και θεσμούς από όλον τον κόσμο».

ΠΗΓΗ:

http://omathimatikos.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ