Αρχική Uncategorized Εκδήλωση “Το διαδίκτυο σήμερα – Πλοηγηθείτε με ασφάλεια”

Εκδήλωση “Το διαδίκτυο σήμερα – Πλοηγηθείτε με ασφάλεια”

549
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Σύλλογος γονέων του 2ου Γυμνασίου Αργυρούπολης σας προσκαλεί στην ημερίδα που διοργανώνει  με την συνεργασία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το θέμα της ημερίδας είναι:

“Το διαδίκτυο σήμερα -Πλοηγηθείτε με ασφάλεια”

Το Διαδίκτυο, σε συνδυασμό με την ολοένα αναπτυσσόμενη ψηφιακή τεχνολογία, έχει δημιουργήσει μία τεράστια αγορά γνώσεων/πληροφοριών. Παραδοσιακές μορφές τέχνης (όπως για παράδειγμα ο κινηματογράφος και η μουσική) μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας παίρνουν την ίδια μορφή (αρχείων δεδομένων) με αντικείμενα που εκ πρώτης όψεως είναι εντελώς διαφορετικά (όπως για παράδειγμα η ιατρική επιστήμη ή κάποιο πρόγραμμα λογισμικού). Παρατηρείται λοιπόν μία συγκέντρωση γνώσης ή, αν είναι δυνατό να λεχθεί, πολιτιστικής κληρονομιάς, που σχετίζεται άμεσα με το Ίντερνετ. Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει πλέον είναι το “ποιος θα διοικήσει, ποιος θα ελέγξει την γνώση αυτή”.

Η παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, η πορνογραφία, η ψευδοπροσωπία και η προσφορά παρανόμων προϊόντων είναι φαινόμενα υπαρκτά στο Ίντερνετ και ο περιορισμός τους είναι ιδιαίτερα δύσκολος. Για παράδειγμα, η λέξη “sex” παραμένει μία από τις πλέον δημοφιλείς στις μηχανές αναζήτησης. Συχνά, η ανησυχία αυτή, που θεωρείται από κάποιους αβάσιμη,μπορεί να υποστηριχθεί από κάποια εγκλήματα ή αποτρόπαιες καταστάσεις (συνήθως περιπτώσεις παιδεραστίας κ.ά.).

Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο σήμερα δεν είναι ακίνδυνη, ανεξάρτητα από τον τρόπο χρήσης των υπηρεσιών του. Υπάρχουν κακόβουλοι χρήστες και αρκετές δυνατότητες πρόκλησης ζημιών, τόσο στο επίπεδο του χρησιμοποιούμενου λογισμικού και υλικού, όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Αυτά και άλλα ακόμα θέματα θα συζητηθούν στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14/12/2018 στις 19:30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Γυμνασίου, στην οδό Ομήρου 27-29 στην Αργυρούπολη.

Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και θα απευθυνθούν κυρίως σε γονείς του Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ