Αρχική Uncategorized “Βόλτες στην πόλη” με παιδιά όλο τον Νοέμβριο

“Βόλτες στην πόλη” με παιδιά όλο τον Νοέμβριο

431
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Βιωματικές Ξεναγήσεις από Διπλωματούχους Ξεναγούς Ιστορικούς Αρχαιολόγους
για μαθητές Νηπιαγωγείου-Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου.

“Οι “Βόλτες στην πόλη” είναι μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που γεννήθηκε σαν ιδέα και δημιουργήθηκε από γονείς- εκπαιδευτικούς, ιστορικούς αρχαιολόγους και παιδαγωγούς για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, με στόχο να απαντήσει στην ερώτηση των παιδιών: «Μαμά, μπαμπά τι είναι αυτό;»

Ζούμε σε μία πόλη που είναι από τις αρχαιότερες της Ευρώπης και η οποία κατοικείται αδιάλειπτα χιλιάδες χρόνια τώρα. Σε κάθε της γωνιά υπάρχουν μνημεία που καταμαρτυρούν το πλούσιο και ιστορικό παρελθόν της. Όμως πόσα πραγματικά γνωρίζουμε γι’ αυτά και άραγε μπορούμε να τα εντοπίσουμε και να τα διακρίνουμε μέσα στον σύγχρονο αστικό ιστό;

Αυτήν την απάντηση θελήσαμε λοιπόν να δώσουμε μέσα από οργανωμένες «βόλτες στην πόλη», στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς της χώρους. Προσκαλώντας γονείς και παιδιά να περάσουν μια ευχάριστη μέρα στην πόλη, να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την ιστορία της και τους κρυμμένους θησαυρούς της.”

Τίνα Σάρρα
Εμψυχώτρια Εκπαιδ/κών Προγραμμάτων

Εθνικός Κήπος

“Ο κήπος της Αμαλίας”

 • , 12:00
 • Εθνικός Κήπος
 • Ηλικίες 6 – 10

«Ο κήπος της Αμαλίας» είναι μία αφορμή να επισκεφθούμε με τα παιδιά τον πιο γνωστό κήπο της πόλης της Αθήνας και να διηγηθούμε μέσα από την περιήγηση μας στα καταπράσινα μονοπάτια του μια ιστορία σαν παραμύθι, για βασιλιάδες & βασίλισσες, παλάτια, σπάνια φυτά αλλά και για την αρχαιότητα. Μικρές ανεξερεύνητες γωνίες που προσπερνάμε στον περίπατό μας, απομεινάρια μιας άλλης εποχής καλά κρυμμένης μέσα στις πρασινάδες, θαυμάσια αρχαιολογικά ευρήματα από τα Ρωμαϊκά χρόνια αλλά και μια πλούσια χλωρίδα θα εντυπωσιάσουν ακόμη και τους πιο μυημένους επισκέπτες του κήπου!

Βράχος Ακρόπολης

“Το Ιερό της θεάς Αθηνάς”

 • , 09:30
 • Βράχος Ακρόπολης
 • Ηλικίες 6 – 10

Το μνημείο σύμβολο της πόλης της Αθήνας μας αποκαλύπτει τα μυστικά του σε μία ξενάγηση που μέσα από ιστορίες για βασιλιάδες, πριγκίπισσες, ιερά φίδια, γλύπτες κι αρχιτέκτονες και μυθικά πλάσματα φέρνει τα παιδιά κοντά στην ένδοξη ιστορία του. Παράλληλα, η εξαιρετική θέα μας προσφέρει τη δυνατότητα να διακρίνουμε και άλλα σημαντικά σημεία της Αρχαίας Αθήνας, όπως ο λόφος του Φιλοπάππου, η Πνύκα και η Αρχαία Αγορά.

Μουσείο Ακρόπολης

“Θεοί και Ήρωες”

 • , 17:00
 • Μουσείο Ακρόπολης
 • Ηλικίες 6 – 9

Το αγαπημένο μουσείο των παιδιών αλλά και των γονιών ξεδιπλώνει τον πλούτο των αιθουσών του μέσα από μία ξενάγηση ειδικά για μικρούς επισκέπτες. Γνωρίζουμε τα γλυπτά του Παρθενώνα, τις Καρυάτιδες, τις Κόρες και τους Ιππείς, με φόντο αγαπημένες ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας.

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

 • , 11:00
 • Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
 • Ηλικίες 6 – 10

Γνωρίζετε το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο; Που βρίσκεται; Στην καρδιά της πόλης, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής. Αντικείμενό του, η ιστορία του νεότερου Ελληνισμού: η περίοδος της τουρκοκρατίας και φραγκοκρατίας, η Επανάσταση του 1821, οι απελευθερωτικοί αγώνες, η δημιουργία του ανεξάρτητου κράτους, η πολιτική, κοινωνική και πνευματική εξέλιξη του Ελληνισμού μέχρι σήμερα.

Μουσείο Ακρόπολης

“Η καθημερινή ζωή στη αρχαία Αθήνα”

 • , 17:00
 • Μουσείο Ακρόπολης
 • Ηλικίες 7 – 11

Το Μουσείο της Ακρόπολης αποτελεί την τέλεια αφορμή για να γνωρίσουν τα παιδιά από κοντά την καθημερινότητα των αρχαίων Αθηναίων. Στην ευρύχωρη αίθουσα του ισογείου με το κεκλιμένο γυάλινο δάπεδο παρουσιάζονται ευρήματα από τις κλιτύες (πλαγιές) του βράχου της Ακρόπολης. Η αίθουσα των κλιτύων φιλοξενεί ευρήματα τόσο από τα ιερά που βρίσκονταν στις πλαγιές της Ακρόπολης όσο και από τον οικισμό που αναπτύχθηκε εκεί. Οι ανασκαφές αποκάλυψαν σπίτια και εργαστήρια, δρόμους και πλατείες, πηγάδια και δεξαμενές, αλλά και χιλιάδες αντικείμενα που άφησαν πίσω τους οι αρχαίοι κάτοικοι της περιοχής και που θα μας βοηθήσουν να αντλήσουμε πληροφορίες για την κατοικία, την ενδυμασία, τη διατροφή, τα συμπόσια, τις γιορτές, την ψυχαγωγία και την κοινωνική ζωή των κατοίκων της πόλης μας.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

“Θεοί και Ήρωες”

 • , 12:00
 • Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
 • Ηλικίες 5 – 8

Θεοί, θνητοί και ήρωες από την πλούσια συλλογή γλυπτών του μουσείου αποτελούν ιδανική αφετηρία για την επαφή των παιδιών με τον κόσμο της αρχαίας Ελλάδας.

Λόφος Μουσών, Νυμφών & Πνύκα

 • , 15:00
 • Δυτικοί Λόφοι Αθηνών
 • Ηλικίες 6 – 10

Η ζωή στην πόλη κρύβει μικρές οάσεις πρασίνου όπως ο Λόφος Φιλοπάππου, ο λόφος Νυμφών και η Πνύκα. Το μεγαλύτερο φυσικό πάρκο της Αθήνας με έκταση 700 στρέμματα!
Αυτό το αρχαιολογικό πάρκο θα εξερευνήσουμε μαζί το Σάββατο με οδηγό μας τη μυθολογία, την αρχιτεκτονική και την ιστορία.

Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο

“Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία”

 • , 12:00
 • Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο
 • Ηλικίες 7-11

Αυτοκράτορες και χωρικοί, άγιοι και κοινοί θνητοί μας αφηγούνται την ιστορία τους μέσα από τα πολυάριθμα εκθέματα του μουσείου. Ένα ταξίδι στην λαμπρή και ένδοξη ιστορία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας!

Το πρόγραμμά

Το πρόγραμμα ξεναγήσεων απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5+ ετών και τους συνοδούς/γονείς τους.
Οι ηλικίες μπορεί να διαφοροποιηθούν αναλόγως του προγράμματος ξενάγησης.

Από 1-1,5 ώρα περίπου ή όπως ορίζεται στο κάθε πρόγραμμα ξενάγησης.

€6/παιδί & €6/ενήλικας
Συμπεριλαμβάνονται όλοι οι νόμιμοι φόροι

Είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους/μουσεία

Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία ΔΕΝ περιλαμβάνεται στο κόστος ξενάγησης.
Είσοδο πληρώνουν μόνον οι ενήλικες.
Τα παιδιά έως 18 ετών είναι δωρεάν.

Groups ξεναγήσεων

Το κάθε group ξενάγησης απαρτίζεται από 8-15 παιδιά.
Αριθμός ενηλίκων ελεύθερος.
Ωστόσο το group δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 45 άτομα συνολικά.

Τα groups των ξεναγήσεων σχηματίζονται με την υποβολή της φόρμας κράτησης και με απαραίτητη προϋπόθεση την συμπλήρωση min. 8 συμμετοχών σε παιδιά και max 15-18.

Αν δεν συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών τότε η ξενάγηση θα αναβάλλεται.

Αν δηλωθούν περισσότερες συμμετοχές από το max. των 15-18 παιδιών θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει εξόφλησης.

Κρατήσεις

Κρατήσεις θέσεων γίνονται με την συμπλήρωση και υποβολή της σχετικής φόρμας.

Επικυρωμένη θεωρείται μια κράτηση όταν έχει εξοφληθεί το συνολικό της κόστος.

Εξοφλώντας εγκαίρως την κράτησή σας εξασφαλίζετε την θέση σας στο group και δεν ρισκάρετε να μείνετε εκτός ξενάγησης.

Επισκεφθείτε το  ” www.voltes.city ” για να μάθετε περισσότερα!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ