Αρχική ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ Αφιέρωμα στην Επανάσταση του 1821 από την “Ώρα της Παιδείας”

Αφιέρωμα στην Επανάσταση του 1821 από την “Ώρα της Παιδείας”

927
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η “Ὠρα της Παιδείας” δεν θα μπορούσε να μην φιλοξενήσει ένα τόσο τεράστιας σημασίας θέμα για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 και στη ραδιοφωνική μας παρέα συναντώνται ο κλασσικός φιλόλογος Νίκος Κυρίτσης, ο ιστορικός Θανάσης Βλαχάκης και ο Πάνος Αναγνωστόπουλος, γενικός γραμματέας του συλλόγου Αρκάδων Ηλιούπολης «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” να μας θυμήσουν τα γεγονότα της ηρωικής 25ης Μαρτίου 1821, τα πρόσωπα που έκαναν αυτήν την ημέρα την πιο ξεχωριστή του έθνους μας και τη σημασία της επετείου.

Μετά από  σημαντικές νίκες, μεγάλες καταστροφές και ολέθρειες μάχες  για να απελευθωθούν από τον τουρκικό ζυγό οι Αγωνιστές μας, για περίπου μια δεκαετία,στην Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, τα νησία κατέφεραν να κάνουν την Ελλάδα ένα συγκροτημένο και ανεξάρτητο κράτος .

 

Σπουδαίο ρόλο για να αρχίσει αυτός ο αγώνας, ήταν η ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας,  μια συνωμοτική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1814 στην Οδησσό από τρεις Έλληνες εμπόρους  τον Εμμανουήλ Ξάνθο, το Νικόλαο Σκουφά και τον  Αθανάσιο Τσακάλωφ, με σκοπό την προετοιμασία μιας ελληνικής επανάστασης και την Ελευθερία!

 

 

 

Η Εθνική μας Επανάσταση όμως συνδέεται άμεσα με τον Διαφωτισμό, τον πολιτισμό, τις τέχνες, τα γράμματα.. Ακόμα και στα νεότερα χρόνια τα γεγονότα της εθνικής απελευθέρωσης έχουν μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο για τους ιστορικούς αλλά αποτελούν θέματα πινάκων, βιβλίων.

Οφείλουμε να γνωρίζουμε την ιστορία μας,  το χρωστάμε στους Ήρωωες που πολέμισαν για να μπορούμε εμείς να είμαστε ελεύθεροι και Έλληνες.

Αν και μία μονο ώρα είναι λίγη για να καλύψει τόση μεγάλη ιστορία, προσπαθήσαμε να χωρέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για την 25η Μαρτίου του 1821, στην Ώρα της Παιδείας.

Ακολουθείστε τον σύνδεσμο παρακάτω:

http://www.ilioupolisonline.gr/component/muscol/Q/38-i-ora-tis-paideias/69-i-ora-tis-paideias-2017-2018/380-afieroma-stin-epanastasi-tou-1821.html?Itemid=901

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ